Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη αποστολή για τον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού

σκάκι
28 Μαρτίου 2018 / 07:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολυπληθής θα είναι η αποστολή των νεαρών σκακιστών της Κέρκυρας που θα ταξιδέψει με ελπίδες μεγάλων διακρίσεων στις 31 Μαρτίου στην Αθήνα.

Με πολλές ελπίδες διάκρισης ξεκινούν το Σάββατο 40 Κερκυραίοι και Παξινοί νεαροί σκακιστές για να πάρουν μέρος στην τελική φάση του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου1 και 2 Απριλίου.
Τους αγώνες της τελικής φάσης (31/3-2/4/2018) διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Πνευματική Στέγη Περιστερίου και τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου.Στο ατομικό Πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος πάνω από 1300 μαθητές από όλες τις περιοχές της χώρας, που προκρίθηκαν από τα τοπικά πρωταθλήματα. Από την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (Ήπειρος και Ιόνια Νησιά) θα δώσουν το παρόν 50 συνολικά μαθητές, από τους οποίους οι 40 είναι από την Κέρκυρα και τους Παξούς, ή ανήκουν στη δύναμη του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας.

Δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τον κατάλογο των προκριθέντων. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν η Ζακελίνα Μερκούρη (Α’ Δημοτικού) και ο Σπύρος Μερκούρης (Γ’ Δημοτικού) που φοιτούν σε σχολείο της Λευκάδας, αλλά είναι Κερκυραίοι και ανήκουν στην δύναμη του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας. Επίσης Κερκυραίος είναι ο Απόστολος Παλαιολόγου που φοιτά στο 10Ο Δημοτικό Βύρωνα, ο οποίος κάνει μαθήματα και προπονήσεις με τον προπονητή του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας μέσω ίντερνετ. Ο Απόστολος είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και πρόσφατα σάρωσε στην Αττική, όπου αναδείχτηκε πρωταθλητής Κεντρικού τομέα Αττικής Α΄Δημοτικού με 7 νίκες σε 7 αγώνες και Πρωταθλητής όλης της Αττικής, επίσης με 7 νίκες σε 7 αγώνες!
Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για τα Νηπιαγωγεία, την Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις η αρχική κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ του Ιανουαρίου 2018. 

Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
1.   Μαθητές-Μαθήτριες    Νηπιαγωγείων
2.   Μαθητές-Μαθήτριες    Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3.   Μαθητές-Μαθήτριες    Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4.   Μαθητές-Μαθήτριες    Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5.   Μαθητές-Μαθήτριες    Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6.   Μαθητές-Μαθήτριες    Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7.   Μαθητές-Μαθήτριες    ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8.   Μαθητές-Μαθήτριες    Α’ Γυμνασίου
9.   Μαθητές-Μαθήτριες    Β’ Γυμνασίου
10.  Μαθητές-Μαθήτριες    Γ’ Γυμνασίου
11.  Μαθητές-Μαθήτριες    Λυκείων
 
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε σκακιστή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης.
 
Οι τελικοί αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κυριακή 1 Απριλίου: 1ος – 3ος Γύρος (Έναρξη 10:00)
Κυριακή 1 Απριλίου: 4ος – 6ος Γύρος (Έναρξη 17:00)
Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου: 7ος – 9ος Γύρος (Έναρξη 09:00)
Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου: Τελετή Λήξης (Έναρξη 13:30)

Στη διεύθυνση:http://chessfed.gr/sxolika2018/ υπάρχουν πληροφορίες: για την προκήρυξη, την επιβεβαίωση συμμετοχής, τις συμμετοχές, τις κληρώσεις, τις βαθμολογίες καθώς και ενημέρωση για την πορεία των αγώνων.