Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζει στην κορυφή ο 39χρονος Κ. Τσιλιμπάρης

Χάντμπολ
28 Ιουνίου 2018 / 15:41
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί ο Κερκυραίος χαντμπολίστας Κώστας Τσιλιμπάρης να είναι πλέον 39 χρονών, αλλά είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην Ελλάδα

και ο MVP του πρωταθλήματος που τελείωσε παίζοντας με τα χρώματα του νταμπλούχου Ολυμπιακού. Πάνε περισσότερα από 20 χρόνια που άφησε τον Φαίακας, εκεί όπου έμαθε το χάντμπολ και άνοιξε τα φτερά του για ψηλότερα, αλλά οι βάσεις που πήρε από την ομάδα τότε ήταν κάτι περισσότερο από γερές. Είναι και ο λόγος που έχει πανηγυρίσει 24 τίτλους με εννέα διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συγκεκριμένα, είναι ο χαντμπολίστας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά. Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες του Δούκα, του Αθηναϊκού, της Κονβερσάνο, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, της ΑΕΚ, της Μπολτσάνο, του Φιλίππου, του ΙΕΚ Ξυνή και του Ολυμπιακού.
Ο Κ. Τσιλιμπάρης θα συνεχίσει να υπερασπίζεται για έναν ακόμη χρόνο την εστία του Ολυμπιακού, αφού η αξία του δεν έχει ηλικία, γι αυτό και ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους νταμπλούχους Ελλάδας, λέγοντας πως θέλει νταμπλ και ευρωπαϊκή διάκριση και την επόμενη σεζόν. Μάλιστα θα έχει συμπαίκτη του έναν άλλο Κερκυραίο που ξεκίνησε από τον Φαίακα και ήταν οκτώ χρόνια στον ΠΑΟΚ, τον 26χρονο Αγ. Τσίλη που υπέγραψε στους ερυθρόλευκους πριν λίγες μέρες.
Μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Τσιλιμπάρης δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που η ομάδα μου δείχνει εμπιστοσύνη και για την επόμενη σεζόν. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς του Ολυμπιακού, θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα και να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια