Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ξεκίνησα από τουρνουά Δημοτικών Σχολείων στην Κέρκυρα»

Κώστας Τσιλιμπάρης
28 Δεκεμβρίου 2018 / 16:15
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Ο Κερκυραίος αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιλιμπάρης, σε μία μεγάλη συνέντευξη

στο gazzetta.gr, μίλησε για όλα, καθώς και για το ξεκίνημα της καριέρας του στον Φαίακα με προπονητή τον Ν. Πέρρο.   
Ο Κώστας είναι ένα φαινόμενο στον χώρο του χάντμπολ, αφού έχει κερδίσει 24 τίτλους με 9 διαφορετικές ομάδες, παίζει ακόμη στα 39 του για μια εικοσαετία στην εθνική ομάδα, έχει αγωνιστεί στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ισπανίας και της Γερμανίας και σήμερα ζει το όνειρο του, στον Ολυμπιακό.
Είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η Κέρκυρα στο χάντμπολ και μέσω αυτού ουσιαστικά έχει αποκατασταθεί και επαγγελματικά. Κάποια χαρακτηριστικά κομμάτια της συνέντευξης του Κερκυραίου άσσου αναφέρουν:

Για το πως ξεκίνησε το χάντμπολ: «Το χάντμπολ το ξεκίνησα μέσω ενός τουρνουά δημοτικών σχολείων στην Κέρκυρα. Πιο μικρός είχα παίξει μπάσκετ και έκανα και στίβο και όπως κάθε παιδί, πειραματίστηκα. Όταν είσαι παιδί σε ενδιαφέρει η παρέα και να είσαι καλά στην ομάδα. Εάν έχεις και διακρίσεις από μικρός και έχεις ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα όπως ο Νίκος Πέρρος που ήταν επικεφαλής της προσπάθειας με τα τουρνουά, τότε το αγαπάς».

Για την απόφαση να αφήσει την Κέρκυρα και τον Φαίακαε: «Στη Β' Λυκείου έφυγα από την Κέρκυρα για τη Θεσσαλονίκη, πήγα στο Λύκειο Συκεών όπου και κατέκτησα το σχολικό πρωτάθλημα και εν συνεχεία το Παγκόσμιο. Μετά ήρθε η πρόταση από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, για μένα στα 17 ο Δούκας ήταν η οικογένεια μου. Με δέχτηκαν με πολλή αγάπη, φόρεσα για μια οχταετία τη φανέλα του Δούκα πήραμε και τίτλους, κέρδισα πολλά εκεί».

Για την κλήση του στην Εθνική: «Ήμουν στην ηλικία της εθνικής Παίδων αλλά με κάλεσαν στη Νέων και πήγα το 1995 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αργεντινή. Η πρώτη συμμετοχή στην ανδρών ήταν το 1997 κόντρα στην τότε υπερδύναμη, Δανία. Ήμουν στην προετοιμασία της Ανδρών, όπου τραυματίστηκε ένας τερματοφύλακας και μου είπαν να ετοιμάσω βαλίτσα γιατί θα πάω στη Δανία. Από τότε είμαι 20 και πλέον χρόνια στην εθνική ομάδα και είναι ωραία τα συναισθήματα όταν παίζεις και ακούς τον εθνικό ύμνο».

Τα δυο τελευταία χρόνια παίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ δήλωσε ότι δεν ήταν οπαδός του, πέρσι κατέκτησε το νταμπλ και δείχνει ότι φέτος μπορεί να το επαναλάβει.

Μιλώντας για τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Δένομαι με τις ομάδες και ειδικά με τον Ολυμπιακό. Όταν παίζεις στο Ρέντη, ειδικά σε ντέρμπι νιώθεις άλλος άνθρωπος. Ο Ολυμπιακός έχει οργάνωση, ηρεμία, πλάνο και δουλεύει άψογα. Είναι ένας αθλητικός παράδεισος. Είμαι 1,5 χρόνο εδώ και δεν έχω κανένα παράπονο. Έχω κατακτήσει τόσα τρόπαια στην καριέρα μου. Εάν μου έλεγες να γύριζα τον χρόνο πίσω και να πήγαινα στα 20 μου στον Ολυμπιακό θα το έκανα. Θα τα έδινα όλα γιατί είμαι σίγουρος πως θα κατακτούσα περισσότερα».

Στην ερώτηση πότε θα σταματήσει ο Κώστας έδωσε τη δική του απάντηση: «Δεν μπαίνω στη λογική να σκεφτώ πόσο θα παίξω. Όσο μπορούν τα πόδια μου και το μυαλό μου θα παίζω. Οπότε δε δηλώνω πότε θα σταματήσω γιατί απλά θα διαψεύσω τον εαυτό μου. Θα παίζω όσο είμαι ακόμη χαρούμενος μ' αυτό που κάνω και τώρα είμαι χαρούμενος».

Ο Κερκυραίος σπουδαίος αθλητής, θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του χάντμπολ, οι παρουσίες του στην Εθνική ομάδα, οι διακρίσεις και οι τίτλοι είναι τόσοι που κάποιοι μόνο μπορεί να τους ονειρεύονται. Το σίγουρο είναι ότι είναι αγέρωχος και θα κατακτήσει ακόμη αρκετούς τίτλους.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια