Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολόκληρη η σύμβαση της Διοίκησης του ΕΑΚΚ με τον ΑΟΚ Κέρκυρα για τη χρήση του γηπέδου

ΕΑΚΚ
18 Αυγούστου 2016 / 17:53

Στη δημοσιότητα δίνει σήμερα την σύμβαση ΕΑΚΚ - ΠΑΕ, για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου φίλαθλου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΙΣΘΩΣΗΣ
Στην Κέρκυρα σήμερα την 29/7/2016 οι συμβαλλόμενοι:
Α) Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (στο εξής ΕΑΚΚ.),(ΝΠΔΔ -ΑΦΜ 090123600 Δ.Ο.Υ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ) που εδρεύει στην Κέρκυρα, το οποίο εκπροσωπεί νομίμως για την υπογραφή του παρόντος ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Επαμεινώνδας Μέριανος.
Β) Η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Κέρκυρα, με Α.Φ.Μ 997914910 στη ΔΟΥ Κέρκυρας, ΓΕΜΗ 122457133000, νομίμως εκπροσωπούμενη για την υπογραφή της παρούσης από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Διοικητικού Συμβουλίου αυτής κ. Γεώργιο Ζαρκάδα του Ευρυπίδη, καλούμενη «μισθώτρια», συμφωνούν και συνομολογούν τα παρακάτω:
1. Το ΕΑΚΚ σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο έχει τη διαχείριση και εκμετάλλευση όλων των κυρίων και βοηθητικών χώρων και εγκαταστάσεων του Εθνικού Σταδίου Κέρκυρας. Μεταξύ των κυρίων χώρων του, περιλαμβάνεται και το Κεντρικό Στάδιο (εφεξής το «Στάδιο»), χωρητικότητας περίπου 2500 θέσεων, με ποδοσφαιρικό γήπεδο, με χλοοτάπητα και γύρωθεν αυτού, αγωνιστικό στίβο με ταρτάν. Τη χρήση του σταδίου αυτού, μετά των αναγκαίων για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων βοηθητικών χώρων του, πλην εκείνων για τους  οποίους το ΕΑΚΚ έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις, εκμισθώνονται στη μισθώτρια με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:
2. Η χρήση των παρακάτω αναλυτικά περιγραφόμενων χώρων του Σταδίου, παραχωρείται αποκλειστικά στη μισθώτρια για τις αγωνιστικές περιόδους α) 2016-2017 και β) 2017-2018, οπότε με τη λήξη της ανωτέρω 2ης αγωνιστικής περιόδου το Στάδιο είναι ελεύθερο και στη αποκλειστική διάθεση του ΕΑΚΚ.
Οι χώροι παραχωρούνται προκειμένου η ΠΑΕ να τους χρησιμοποιήσει για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και δη των αγώνων Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδος και Φιλικών Αγώνων των ως άνω αγωνιστικών περιόδων και με ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος την 1.8.2016 και λήξης την 30.5.2018. H ΠΑΕ δικαιούται να διεξάγει φιλικούς αγώνες κατά τους μη αγωνιστικούς μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι τούτο θα συμφωνείται από κοινού εκάστοτε, ώστε, αν το ΕΑΚΚ έχει ανειλημμένη υποχρέωση, να είναι σε θέση να προγραμματισθούν εγκαίρως αμφότερες οι υποχρεώσεις τους. Για τους αγώνες προετοιμασίας (μέχρι του αριθμού των 3-5 συνολικά για κάθε αγωνιστική περίοδο) ή για προπονήσεις παραμονές επίσημων αγώνων , δεν θα γίνεται πρόσθετη χρέωση της μισθώτριας.
3. ΧΩΡΟΙ: Π αραχωρούνται στη μισθώτρια: Ο χλοοτάπητας κατ΄ αποκλειστική χρήση. Το ΕΑΚΚ διατηρεί το δικαίωμα και η ΠΑΕ συναινεί στη διεξαγωγή δύο ποδοσφαιρικών αγώνων φιλανθρωπικού περιεχομένου ετησίως καθώς και στις αναγκαίες για τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία χρήσεις, με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στον χλοοτάπητα και να μην παρακωλύεται το πρόγραμμα αγώνων της ΠΑΕ και συντήρησης του χλοοτάπητα Αποθηκευτικός χώρος εμβαδού περίπου δώδεκα (12) τ.μ. που χρησιμεύει για τη λειτουργία των πλυντηρίων της ΠΑΕ. 3.2 Αποδυτήρια γηπεδούχου, φιλοξενούμενης και διαιτητών κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων κάθε αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματος: 15, κυπέλλου και φιλικών: 5) 3.3 Χώρος ελέγχου αντιντόπινγκ κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων κάθε αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματος: 15, κυπέλλου και φιλικών: 5) 3.4 Αίθουσα συνεντεύξεων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων κάθε αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματος: 15, κυπέλλου και φιλικών: 5). Ρητά σημειώνεται ότι, με ευθύνη και δαπάνες του ΕΑΚΚ: α) θα ευπρεπισθεί ο συγκεκριμένο χώρος β) θα υπάρξει σύνδεση WIFI internet, με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση και υψηλή ταχύτητα για την ομαλή εξυπηρέτηση των εκπροσώπων του τύπου.
3.5 Χώροι υγιεινής κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων κάθε αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματος: 15, κυπέλλου και φιλικών: 5). Ρητά σημειώνεται ότι, με ευθύνη του ΕΑΚΚ θα ευπρεπισθούν οι υπάρχοντες χώροι υγιεινής και θα κατασκευασθούν
άλλως θα τοποθετηθούν κινητοί χώροι υγιεινής στη Θύρα 5 (φιλοξενούμενοι).
3.6 Οι κερκίδες του Σταδίου κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων κάθε αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματος: 15, κυπέλλου και φιλικών: 5). Ρητά σημειώνεται ότι, με ευθύνη και δαπάνες του ΕΑΚΚ θα αντικατασταθούν άλλως επισκευασθούν τα καθίσματα της κεντρικής θύρας (VIP). Επίσης, στην ίδια κεντρική θύρα θα ευπρεπισθούν οι συγκεκριμένοι χώροι και θα υπάρξει σύνδεση WIFI internet, με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση και υψηλή ταχύτητα για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων. 3.7 Τα δημοσιογραφικά θεωρεία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων κάθε αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματος: 15, κυπέλλου και φιλικών: 5). Ρητά σημειώνεται ότι,με ευθύνη και δαπάνες του ΕΑΚΚ: α) θα ευπρεπισθούν οι συγκεκριμένοι χώροι β) θα υπάρξει σύνδεση WIFI internet, με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση και υψηλή ταχύτητα για την ομαλή εξυπηρέτηση των εκπροσώπων του τύπου.
3.8 Χώρος στάθμευσης για την κάλυψη των υποχρεώσεών του έναντι της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής, της φιλοξενούμενης ομάδας, των δημοσιογράφων, των χορηγών της κλπ. μόνο για τις ημέρες των επισήμων αγώνων της μισθώτριας, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων κάθε αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματος: 15, κυπέλλου και φιλικών: 5). Η ΠΑΕ αναλαμβάνει την υποχρέωση εκ των ανωτέρω θέσεων στάθμευσης να διαθέσει μέχρι επτά (7) θέσεις, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών του Δ.Σ. του ΕΑΚΚ. Ρητά σημειώνεται ότι με ευθύνη και δαπάνες του ΕΑΚΚ θα ευπρεπισθεί ο συγκεκριμένος χώρος.
3.9 Τέλος συμφωνείται ότι η ΠΑΕ θα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει με δική της δαπάνη στις πιο πάνω εργασίες ΑΜΕΣΑ εφόσον το ύψος της δαπάνης εγκριθεί από το ΕΑΚΚ και να τις συμψηφίζει με τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ΕΑΚΚ, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.
4. ΜΙΣΘΩΜΑ: Το αντάλλαγμα, το οποίο αντιστοιχεί κατά τεκμήριο στο δεκαπέντε τοις εκατό των εισιτηρίων και των προβλεπόμενων διαφημίσεων στο γήπεδο, που θα καταβληθεί στο ΕΑΚΚ, από τη μισθώτρια, για την παραχώρηση της χρήσης του Σταδίου καθώς και για τους χώρους των οποίων παραχωρείται η χρήση, για κάθε αγωνιστική περίοδο, υπό τον όρο ότι αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ορίζεται και συμφωνείται ως εξής: Ποσό εβδομήντα χιλιάδων (70.000) ευρώ το οποίο θα καταβληθεί για την μεν πρώτη περίδο ως εξής : Ποσό 5.000 ευρώ την 5/8/2016, ποσό 5.000 ευρώ την 12/8/2016 , ποσό 5.000 ευρώ την 31/8/2016, ποσό 15.000 ευρώ την 30/9/2016 , το δε υπόλοιπο ποσό των 40.000 ευρώ θα καταβληθεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 4.000 ευρώ καθεμιά αρχής γενομένης από 31/10/2016 κι εφεξής:
5. ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: 5.1) Στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τη χρήση προβολέων κατά μέγιστο σε έξι (6) αγώνες για κάθε αγωνιστική περίοδο, η δαπάνη κατανάλωσης ύδατος για τη συντήρηση του χλοοτάπητα, της καθημερινής χρήσης των πλυντηρίων και των αποδυτηρίων.
5.2) Εφόσον αυξηθεί η ισχύς των προβολέων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του συνδρομητικού καναλιού και σύμφωνα με τις υποδείξεις της διοργανώτριας αρχής το ανωτέρω ποσό θα αυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες ετήσια.
6 . Η καθαριότητα των κερκίδων και εν γένει όλων των χώρων εντός του Κεντρικού Σταδίου Ποδοσφαίρου του ΕΑΚΚ., καθώς και των χώρων στάθμευσης (parking) που χρησιμοποιεί η μισθώτρια κατά την τέλεση των αγώνων αποτελεί υποχρέωσή της και η σχετική δαπάνη βαρύνει αυτήν αποκλειστικά. Ο καθαρισμός αυτός θα γίνεται μετά τον αγώνα, ενώ η ΠΑΕ θα παραλαμβάνει το γήπεδο και τις εν γένει εγκαταστάσεις καθαρές πριν τον αγώνα με ευθύνη του ΕΑΚΚ. Η μισθώτρια υποχρεούται εντός μηνός από την υπογραφή του παρόντος να προσκομίσει στο ΕΑΚΚ επίσημο αντίγραφο του συμφωνητικού που έχει συνάψει με εταιρεία καθαρισμού για τους ανωτέρω χώρους του Σταδίου.
7. Ειδικά για τον αγωνιστικό χώρο (χλοοτάπητα) η μισθώτρια φέρει αποκλειστικά την ευθύνη συντήρησής του με δικές της δαπάνες και υποχρεούται να προσκομίσει στο ΕΑΚΚ., έως την υπογραφή του παρόντος, επίσημο αντίγραφο του συμφωνητικού που έχει συνάψει με τεχνική εταιρεία για τη συντήρηση του χλοοτάπητα. Ως εκ τούτου το ΕΑΚΚ ουδεμία ευθύνη και υποχρέωση αναλαμβάνει για την εν γένει εκάστοτε κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του σταδίου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου είτε λόγω υπαιτιότητας του ή/και των
προστηθέντων αυτού, είτε λόγω πραγματοποίησης εκδηλώσεων τρίτων (όπως π.χ. συναυλίες) προκλήθηκε ζημία στον αγωνιστικό χώρο, η όποια δεν οφείλεται σε πλημμελή συντήρηση. Ειδικά συμφωνείται ότι στην περίπτωση που απαιτηθούν, κατά την διάρκεια της σύμβασης, δαπάνες για την τακτική και έκτακτη συντήρηση μηχανημάτων, ανταλλακτικά συστήματος άρδευσης (δηλ. ηλεκτροβάνες, εκτοξευτήρες νερού) καθώς και κάθε άλλου μέσου απαραίτητου για τη συντήρηση του χλοοτάπητα, η δαπάνη αυτή θα βαρύνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ την μισθώτρια, η
οποία οφείλει να τα διατηρεί και να τα αποδώσει στο ΕΑΚΚ σε άριστη κατάσταση.
7.1. Για τη διαπίστωση της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου θα λαμβάνονται υπόψη σχετικές εκθέσεις των αρμοδίων οργάνων της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής, είτε ελληνικής είτε διεθνούς διοργάνωσης, σχετικής έκθεσης των αρμοδίων οργάνων του εξειδικευμένου εκπροσώπου της μισθώτριας.
7.2. Σε περίπτωση που αναγραφεί στις ως άνω εκθέσεις παρατήρηση αρνητική σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου θα θεωρείται ότι η μισθώτρια έχει παραβεί τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τον παρόν άρθρο, εφόσον η έκθεση δεν θα είναι απλώς μόνο αρνητική αλλά θα κρίνεται, βάσει αυτής, το ανέφικτο της χρήσης του γηπέδου αποδεδειγμένα.
7.3. Προκειμένου να πιστοποιείται αμφιμερώς η κατάσταση του Σταδίου, όταν παραλαμβάνεται από τη μισθώτρια, με δυο εκπρόσωπους του ΕΑΚΚ και της μισθώτριας θα συντάσσεται πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής ΠΡΟ και ΜΕΤΑ τον αγώνα. Αν υπάρξουν ζημίες από φιλάθλους κ.λ.π. στο πρωτόκολλο θα τίθεται επιφύλαξη, για τη σύνταξη του γνωστού πρωτοκόλλου ζημιών, συντασσόμενο από το …... παρουσία και τη αυτοψία εκπροσώπου της μισθώτριας, ή αν είναι ευχερής και απλή η διαπίστωση των όποιων ζημιών θα καταγράφονται στο πρώτο πρωτόκολλο (παράδοσης-παραλαβής σταδίου).
8.Για οποιεσδήποτε ζημίες που τυχόν ήθελαν προξενηθεί με αφορμή αγώνα της μισθώτριας, στον αγωνιστικό χώρο, στις εξέδρες, κερκίδες, εσωτερικούς χώρους, κοινόχρηστους χώρους και λοιπούς βοηθητικούς του υπό παραχώρηση μισθίου, καθώς και στον κοινό περιβάλλοντα χώρο ως αυτός οριοθετείται από την περίφραξη του Κεντρικού Σταδίου του ΕΑΚΚ, ή στις ροές των φιλάθλων κατά τη διεξαγωγή των αγώνων της μισθώτριας, ευθύνεται και υποχρεούται η ΠΑΕ σε πλήρη αποκατάσταση αυτών. Προς το σκοπό αυτό η μισθώτρια υποχρεούται να γνωστοποιήσει εγγράφως στο ΕΑΚΚ προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου, εξουσιοδοτημένο απ’ αυτήν φυσικό πρόσωπο, το οποίο θα συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή που θα συντάσσει το πρωτόκολλο ζημιών. Σε περίπτωση μη ορισμού εκπροσώπου της ή άρνησης ή καθυστέρησης αυτού, στη σύμπραξη και συνυπογραφή του ανωτέρω πρωτοκόλλου, το ΕΑΚΚ θα προβαίνει μονομερώς (με μόνη τη σύμπραξη του εκπροσώπου της διοργανώτριας Αρχής ή και χωρίς αυτήν), στον καταρτισμό του ανωτέρω
πρωτοκόλλου, του οποίου το περιεχόμενο, σε εκατέρα των περιπτώσεων (δηλαδή με τη σύμπραξη ή χωρίς τη σύμπραξη των ανωτέρω προσώπων), ως προς τα υπ’ αυτού βεβαιούμενα και καθοριζόμενα (ύψος ζημιών-ποσά κ.λ.π.) είναι δεσμευτικό, για τη μισθώτρια και αποτελεί πλήρη απόδειξη έναντι παντός, το δε ποσό των ζημιών θα θεωρείται εκκαθαρισμένο και απαιτητό εκ μέρους του ΕΑΚΚ. Η τιμή μονάδας ανά κάθισμα περιλαμβανομένης της αξίας προμηθείας του, κόστους εργατοωρών για απόσυρση καταστρεφόμενων καθισμάτων και τοποθέτηση καινούργιων και λοιπών δαπανών καθορίζεται στο ποσό των 48,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
9.Πέραν της αποκατάστασης των καθισμάτων η αποκατάσταση των περαιτέρω ζημιών, όπου είναι δυνατόν θα γίνεται με συνεργάτες της μισθώτριας, και υπό την επίβλεψη υπευθύνου έργων του ΕΑΚΚ, κατόπιν έγγραφης ειδοποίησης της εκμισθώτριας περί της ύπαρξης ή όχι στοκ καθισμάτων. Η μισθώτρια θα έχει τη μέριμνα αποκατάστασης και ευπρεπισμού του κοινού περιβάλλοντος χώρου στις ροές των φιλάθλων της καθώς και των χώρων στάθμευσης (parking) που χρησιμοποιεί για ό,τι προκύψει το διάστημα 3 ώρες πριν τον αγώνα και 2 ώρες μετά τον αγώνα.
10. Η καταβολή του ποσού των ζημιών από τη μισθώτρια προς το ΕΑΚΚ θα γίνεται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη σύνταξη του παραπάνω πρωτοκόλλου ζημιών και αφού προηγηθεί από το ΕΑΚΚ η αντικατάσταση των καταστραφέντων καθισμάτων, διαφορετικά, σε περίπτωση αρνήσεως της μισθώτριας ή καθυστέρησης καταβολής του ποσού αυτού, το ΕΑΚΚ δικαιούται να αρνηθεί την περαιτέρω διεξαγωγή των αγώνων της μισθώτριας και να μην παραχωρήσει σ’ αυτήν τη χρήση του Σταδίου, μέχρις ότου εξοφληθεί απ’ αυτήν, πέραν των άλλων δικαιωμάτων του, των οποίων την άσκηση επιφυλάσσεται. Επίσης το ΕΑΚΚ δικαιούται να καταπέσει την εγγύηση των 50.000,00 € της επομένης παραγράφου.
Δικαιούται επίσης το ΕΑΚΚ να εισπράττει τα ποσά της ανωτέρω αποζημιώσεως του απ’ ευθείας από τον αρμόδιο φορέα, μετά την κοινοποίηση-γνωστοποίηση προς αυτήν και την ΕΠΟ, SL, NOVA κλπ του ανωτέρω πρωτοκόλλου ζημιών, των ποσών τούτων της αποζημιώσεως παρακρατουμένων από τον αρμόδιο φορέα και καταλογιζομένων σε βάρος των ποσών που δικαιούται να λαμβάνει η μισθώτρια, από τις κατά νόμο επιχορηγήσεις της ΕΠΟ, .. κ.λ.π., ή όπως άλλως ήθελε ισχύσει σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού της διοργανώτριας αρχής (Ε.Π.Ο.).
11. ΕΓΓΥΗΣΗ: Ρητά συμφωνείται ότι η μισθώτρια έως την υπογραφή του παρόντος υποχρεούται να προσκομίσει και παραδώσει στο λογιστήριο του ΕΑΚΚ το ποσό των 70.000 € με συναλλαγματική λήξεως ισχύος της 30/6/2017, ως εγγύηση.
Η εγγύηση αυτή για την καλή εκτέλεση των όρων της παρούσας, συμφωνουμένων όλων ουσιωδών, για την αγωνιστική περίοδο ΕΑΚΚ, θα επιστραφεί στη μισθώτρια, εφ’ όσον δεν ήθελε καταπέσει υπέρ του ΕΑΚΚ σε περίπτωση παράβασης οποιουδήποτε όρου της συμβάσεως. Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο η μισθώτρια υποχρεούται μέχρι την έναρξη των πάσης φύσεως αγωνιστικών του υποχρεώσεων εγχειρίσει στο ΕΑΚΚ εγγυητική ισόποση συναλλαγματική λήξεως της 30/06/2018. Το ποσό των ανωτέρω εγγυήσεων που τυχόν θα καταπέσει υπέρ του ΕΑΚΚ, δεν συμψηφίζεται με άλλου είδους οφειλές της μισθώτριας προς το ΕΑΚΚ 
12.Η αστική και ποινική ευθύνη για ατυχήματα, που θα απασχολείται κατά την τέλεση των αγώνων της, ως και παντός τρίτου, βαρύνει τη μισθώτρια και κάθε τρίτον που έλκει από αυτή δικαιώματα, όπως πχ διοργανώτρια αρχή. Το ΕΑΚΚ θα έχει στην περίπτωση αυτή αναγωγικό δικαίωμα κατά της μισθώτριας, αν τούτο ήθελε υποχρεωθεί δικαστικά στην καταβολή οποιασδήποτε αποζημιώσεως από την αιτία αυτή, δικαιουμένου να προσεπικαλέσει τη μισθώτρια σε τυχόν δίκη και σωρεύει την αγωγή αποζημιώσεως.
13. Το ΕΑΚΚ ουδεμία ευθύνη ή υποχρέωση υπέχει, σε περίπτωση γεγονότος ανωτέρας βίας ή τυχηρού, εξαιτίας του οποίου ήθελε παρακωλυθεί ή ματαιωθεί η διεξαγωγή κάποιου αγώνος της μισθώτριας. Συμφωνείται ρητά ότι η απεργία του προσωπικού του ΕΑΚΚ θεωρείται ανωτέρα βία και το απαλλάσσει της σχετικής ευθύνης
14.Το ΕΑΚΚ δικαιούται να παραλαμβάνει 14 εισιτήρια -προσκλήσεις χωρίς κανενός είδους αντάλλαγμα, για κάθε επίσημο αγώνα της μισθώτριας και εφόσον ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι 3 ημέρες νωρίτερα της διεξαγωγής.
15.Το ΕΑΚΚ έχει δικαίωμα μονομερούς καταγγελίας της παρούσης μισθώσεως είτε στο σύνολό της είτε τμηματικά για κάθε αυτοτελή χώρο, σε περίπτωση που η μισθώτρια ή οποιοσδήποτε τρίτος που έλκει από αυτή δικαιώματα, παραβεί βασικούς όρους του παρόντος, συμφωνουμένων όλων ουσιωδών καθώς και όταν: 15.1 προξενηθούν ζημιές - φθορές, στο Στάδιο, κατ’ εξακολούθηση ή καθ’ υποτροπή.
15.2δεν τηρούνται οι φορολογικές υποχρεώσεις και το σύνολο των νόμιμων προϋποθέσεων λειτουργίας της μισθώτριας.
16. Ρητά συμφωνείται ότι το ΕΑΚΚ δικαιούται, σε περίπτωση παράβασης οποιουδήποτε όρου της παρούσας συμβάσεως από τη μισθώτρια ή από πρόσωπα έναντι των οποίων αυτή υπέχει αντικειμενική ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις τους, κατόπιν έγγραφης ειδοποίησης της μισθώτριας προ τριάντα (30) ημερών, να μην επιτρέψει τη χρήση του Σταδίου από τη μισθώτρια για οποιονδήποτε αγώνα, συναινούσης προς τούτο από τούδε και της μισθώτριας.
17. Το ΕΑΚΚ οφείλει να διατηρεί τις ενοικιαζόμενες στη μισθώτρια εγκαταστάσεις σε καλή κατάσταση για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου υψίστου επιπέδου και ιδία τους χώρους (αγωνιστικούς, αποδυτήρια κ.λ.π.) που είναι αναγκαίοι για την καλή διεξαγωγή του αγώνα.
18..Με ευθύνη της μισθώτριας απαγορεύεται η τοποθέτηση πανό, από οποιονδήποτε, το περιεχόμενο των οποίων αντιστρατεύεται τη φυσιογνωμία του χώρου του Σταδίου και το αθλητικό πνεύμα, που ενδεχομένως θα διασύρει και τη χώρα μας διεθνώς. Επιτρέπεται όμως η ανάρτηση πανό των οποίων το περιεχόμενο θα είναι συντεταγμένο με ευθύνη της μισθώτριας, κατά τρόπο φίλαθλο, κόσμιο και σύμφωνο με τη φυσιογνωμία του χώρου.
19.Πέραν των ανωτέρω συμφωνουμένων και συνομολογουμένων, θα ισχύει ό,τι προβλέπεται από την προκήρυξη ή τον Κανονισμό της διοργανώτριας
20.ΑΛΛΟΙ ΟΡΟΙ:
Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αφορά τις εγκαταστάσεις του γηπέδου δεν είναι δυνατή η τέλεση αγώνων λόγω μη έγκρισης από τη διοργανώτρια αρχή ή το συνδρομητικό κανάλι τα μέρη θα αναπροσαρμόζουν τη σύμβαση με βάση την καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη.
Αυτά συμφωνήσαμε και υπογράφουμε το παρόν σε τέσσερα (4) όμοια πρωτότυπα με την επιφύλαξη, εκάστου μέρους εκ των συμβαλλομένων κάθε νομίμου δικαιώματος του, σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε όρου της παρούσης.
ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΚΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ
9