Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετικά τα συμπεράσματα για τον Φαίακα, από τα φιλικά

Handball Premier
08 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα τρία φιλικά προετοιμασίας που έδωσε ο Φαίακας το τριήμερο 4 με 6 Σεπτεμβρίου, στη Βόρεια Ελλάδα, έδωσαν την ευκαιρία

στον προπονητή Νίκο Ριγανά να βγάλει τα συμπεράσματα του ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στις 19 του μήνα. Η ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει πολλά φιλικά προετοιμασίας ώστε να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί, αφού οι αποστάσεις είναι μεγάλες και τα έξοδα πολλά, κατάφερε να δώσει τρεις αγώνες, δυο με ομάδες της Α1, τον ΠΑΟΚ και τον Αερωπό, τους οποίους θα αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα, καθώς και έναν αγώνα με ομάδα της Α2.

Ο Νίκος Ριγανάς είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες, να δει κατά πόσο ο τρόπος παιχνιδιού που θέλει για την ομάδα έχει αφομοιωθεί, να αλλάξει τακτικές και κυρίως να μοντάρει ακόμη καλύτερα την ομάδα που έκανε αρκετές μεταγραφές και θέλει χρόνο να για φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σίγουρα έμεινε ευχαριστημένος από τα παιδιά για την προσπάθειά τους και έβγαλε τα συμπεράσματά του, κυρίως από τους νεοφερμένους, που προσαρμόζονται στο στυλ της ομάδας. Συνήθως το αποτέλεσμα στα παιχνίδια αυτά περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη, γίνονται δοκιμές και δοκιμάζονται όλοι οι παίχτες, αφού αυτό είναι το ζητούμενο. Όλα είναι διαφορετικά σε επίσημο παιχνίδι, κυρίως όταν κυνηγάς το αποτέλεσμα.

Το πρώτο φιλικό το βράδυ της Παρασκευής κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν και το πιο δυνατό, κόντρα σε μία ομάδα που κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό. Ο Φαίακας στάθηκε πολύ καλά, έχασε με 29-27 (12-10 στο ημίχρονο), αλλά έδειξε πολλά καλά στοιχεία για πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος, άλλωστε ήταν το τέταρτο φιλικό που έδινε. Στο τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Φαίακα Ν. Ριγανάς δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό τεστ για μας, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ρυθμό του παιχνιδιού μας και από τα τρεξίματά μας. Για πρώτο φιλικό πήγαμε αρκετά καλά σε όλους τους τομείς».

Στο Κιλκίς έδωσε τα δύο επόμενα παιχνίδια, όπου το Σάββατο αντιμετώπισε τον ΓΑΣ Κιλκίς, ομάδα της Α2 που προσπαθεί πλέον με δικά της παιδιά να πρωταγωνιστήσει και νίκησε με 33-28, ενώ το πρωί της Κυριακής έπαιξε με τον Αερωπό. Η ομάδα της Έδεσσας που παίζει και αυτή στην Α1 και θα είναι αντίπαλος του Φαίακα στο πρωτάθλημα, έγινε ένα πολύ δυνατό ματς χωρίς νικητή, με σκορ 28-28, αλλά τα συμπεράσματα βγήκαν. Μένουν 10 ή 11 μέρες για την πρεμιέρα, αφού το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής λέει ότι η έναρξη θα είναι το Σάββατο 19/9 αλλά δεν οριστικοποιήθηκε, με τον Φαίακα να παίζει συνήθως Κυριακές εντός έδρας, άρα μπορεί να παίξει στις 20/9. Λίγη σημασία έχει, το σίγουρο είναι πως έχει μειονέκτημα σε σχέση με τις ομάδες που βρίσκονται μεταξύ τους κοντά και μπορούν να δίνουν πολλά φιλικά προετοιμασίας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια