Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή Τσιλιμπάρη στον Φαίακα

Χάντμπολ
23 Ιουνίου 2021 / 18:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποια στιγμή όλα τα ωραία έχουν το τέλος τους και αυτό έγινε με τον κορυφαίο Έλληνα τερματοφύλακα του χάντμπολ,

τον Κώστα Τσιλιμπάρη. Στα 42 του χρόνια αποχώρησε από ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, αφού ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Η είδηση όμως είναι, ότι επιστρέφει στον Φαίακα μετά από 24 χρόνια. Αυτό τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες μας, για τον κορυφαίο αυτό αθλητή, ο οποίος επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, με δάφνες δόξας στο παλμαρέ του. Ο Κώστας γυρίζει σαν «παίκτης - προπονητής» για να βοηθήσει στην προσπάθεια του Φαίακα να μείνει και την επόμενη σεζόν στην Handball Premier, ενώ πιθανόν να έρθουν στην ομάδα και άλλοι «ξενιτεμένοι» Κερκυραίους, όπως ο Κολοβός και ο Τσίλης, σε μια προσπάθεια το ντόπιο στοιχείο να πρωταγωνιστήσει και να είναι η βάση της ομάδας τη νέα χρονιά.

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι ο κορυφαίος Έλληνας σε τίτλους, σε συμμετοχές στην Εθνική, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον σεβασμό από φίλους και αντιπάλους, ένα αθλητής υπόδειγμα για τους νεότερους.

Ξεκίνησε από τον Φαίακα, αφού ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλά παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, στο φεστιβάλ που γινόταν στο κλειστό του ΕΑΚΚ, με πρωτεργάτη τον Νίκο Πέρρο. Ο Νίκος Πέρρος ήταν ο άνθρωπος που τον ανέδειξε, του έδειξε το δρόμο, τον έφτασε στην Εθνική και φυσικά η Κέρκυρα ήταν μικρή για να τον κρατήσει, άνοιξε τα φτερά του και έβγαλε το ψωμί του 24 χρόνια τώρα, σε Ελλάδα και εξωτερικό από το χάντμπολ.
 
Ποιος είναι ο Κώστας Τσιλιμπάρης
 
Ο Κώστας ξεκίνησε να παίζει χάντμπολ το 1985 στην Ακαδημία του Φαίακα. Σε ηλικία των 18 ετών, έγινε επαγγελματίας, ξεκινώντας με την ΑΣΕ Δούκα, ενώ αργότερα μετακόμισε στον Αθηναϊκό. Τη σεζόν 2006 - 2007, αγωνίστηκε στον ισπανικό σύλλογο Αλγεθίρας ΒΜ. Τη σεζόν 2008 - 2009 αγωνίστηκε στην Στραλζούντερ ΧΦ, στην Μπούντεσλιγκα. Την επόμενη στην ιταλική ΑΣ Κονβερσάνο. Το 2013 υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2015. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι ο χαντμπολίστας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας 24 τρόπαια με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και μία Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο, Φίλιππος, ΙΕΚ ΞΥΝΗ και Ολυμπιακό.
Ο Τσιλιμπάρης έχει 130 συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 2004 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ του 2005. Συμμετείχε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010, ενώ αγωνίστηκε και στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό αποτυπώθηκε σε μια συγκινητική ανακοίνωση από την ομάδα του Πειραιά, με την οποία κατέκτησε 2 νταμπλ, η οποία αναφέρει: «O OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Κωνσταντίνο Τσιλιμπάρη. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στον σύλλογο, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση των δυο διαδοχικών νταμπλ και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης υπηρέτησε με μεγάλο σεβασμό το τμήμα Χάντμπολ και διακρίθηκε εκτός από τις αθλητικές του επιδόσεις για το ήθος και την προσωπικότητά του. Αποτελεί μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και η πόρτα του συλλόγου θα είναι πάντα ανοικτή για αυτόν. Κώστα εις το επανιδείν».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια