Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμβασιοποιήθηκε το έργο για την περίφραξη στο γήπεδο Πετριτή

Αστέρας Πετριτή
21 Αυγούστου 2023 / 16:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Αστέρας Πετριτή παίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Γ΄ Εθνική και για 2η συνεχόμενη χρονιά έχει «μετακομίσει» στοπ Κανόνι, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ (Sfakianakis F.C.), τόσο για προπονήσεις, όσο και για τους αγώνες, αφού πληροί τις προϋποθέσεις για την Γ΄ Εθνική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αστέρας Πετριτή παίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Γ΄ Εθνική και για 2η συνεχόμενη χρονιά έχει «μετακομίσει» στοπ Κανόνι, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ (Sfakianakis F.C.), τόσο για προπονήσεις, όσο και για τους αγώνες, αφού πληροί τις προϋποθέσεις για την Γ΄ Εθνική.

Αυτό είναι κουραστικό και οικονομικά ασύμφορο για την ομάδα η οποία έχει γήπεδο αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Ο λόγος κάποιες εργασίες απαραίτητες που χρειάζονται, που εδώ και κάποια χρόνια αναφέρονται και υπήρχαν υποσχέσεις ότι θα γίνουν, αλλά ως σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

Μια βασική προϋπόθεση είναι εξέδρα τουλάχιστον 500 ατόμων, υπάρχει εδώ και χρόνια η χρηματοδότηση, αλλά είναι στα χαρτιά και ξέρουν καλά στην ομάδα τίνος ευθύνη είναι. Από κει και πέρα η περίφραξη είναι ένα σημαντικό κομμάτι για αδειοδότηση γηπέδου Γ΄ Εθνικής, το γνωρίζουν και όπως ανακοίνωσε η ομάδα (τρεις μέρες πριν) «συμβασιοποιήθηκε το έργο για την περίφραξη», πράγμα που σημαίνει ότι άνοιξε ο δρόμος να γίνει κάτι. Δεν λύνει το πρόβλημα, ούτε ξεκίνησε να φτιάχνεται κάτι, απλά έγινε μισό βήμα και όλοι ελπίζουν ότι θα προχωρήσει άμεσα.

 

Η ανακοίνωση

 

Συμβασιοποιήθηκε το έργο με τίτλο «Συντήρηση-Περίφραξη Γηπέδου Πετριτή», ένα έργο που οφείλεται πέρα από το Δήμαρχο κ. Λέσση Κωνσταντίνο και στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νότιας Κέρκυρας, κ. Κουρτέση Νικόλαο, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην εξέλιξη της διαδικασίας. Το έργο αυτό θα προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στη βελτίωση των υποδομών του σπιτιού του Αστέρα.

 

Μπορεί να είναι μισό θετικό βήμα (50 μέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές), δεν μπήκε όμως μέσα εργολάβος να ξεκινήσει το έργο. Η ευγένεια των διοικήσεων της ομάδας που δεν διαμαρτυρήθηκαν και μάλιστα έντονα τα προηγούμενα χρόνια, για αυτό και την περίφραξη, δεν σώζει την όλη κατάσταση, ούτε απαλλάσσει από τις ευθύνες τους Δήμο και ΠΙΝ για την ως σήμερα αδιαφορία τους, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, όπως όλοι γνωρίζουμε, να παραμένουν εγκαταλελειμμένες κυριολεκτικά.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια