Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια θέση στην Α΄ ΕΠΣΚ διεκδικούν σε μπαράζ Εθνικός με Βολίδα

Α΄ ΕΠΣΚ
22 Αυγούστου 2023 / 17:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο ΠΑΟ Κορακιάνας δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΚ στο οποίο είχε δικαίωμα να συμμετάσχει και έμεινε μια θέση κενή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΠΑΟ Κορακιάνας δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΚ στο οποίο είχε δικαίωμα να συμμετάσχει και έμεινε μια θέση κενή. Με βάση την προκήρυξη του περσινού πρωταθλήματος στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνει αγώνας μπαράζ ανάμεσα στις τριταθλήτριες ομάδες των δυο Ομίλων της Β΄ κατηγορίας και ο νικητής να πάρει τη θέση του ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες που κατετάγησαν στην 3η θέση τη σεζόν που έληξε μετά από τους αγώνες μπαράζ της περσινής περιόδου, είναι ο Εθνικός Περουλάδων από τον 1ο Όμιλο (Βορράς) και η Βολίδα Κ. Γαρούνα από τον 2ο Όμιλο (Νότος).

Η Ένωση τις ενημέρωσε και τους ζήτησε να απαντήσουν αν δέχονται να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο αγώνα, που θα ορίσει αργότερα. Επίσημα δεν έχουν στείλει (ως το μεσημέρι της Τρίτης 21/8/2023) έγγραφο αν δέχονται ή όχι, αλλά με ανακοινώσεις τους και οι δυο πήραν θέση και δηλώνουν έτοιμες για να παίξουν στο μπαράζ. Λογικά για γίνει προς το τέλος του Σεπτέμβρη, ώστε να προλάβουν να προετοιμαστούν, μια από τις δυο (τη νικήτρια) θα την δούμε να είναι η 14η της Α΄ κατηγορίας, ενώ η ηττημένη θα παίξει στην Β΄ κατηγορία.

 

Η ανακοίνωση του Εθνικού

 

Φίλοι και φίλες της ομάδας μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αποδεχθήκαμε την πρόταση της ΕΠΣ Κέρκυρας για συμμετοχή της ομάδας μας στην Α΄ τοπική κατηγορία ως τριταθλητές του Βορείου Ομίλου Β΄ τοπικής κατηγορίας. Το ίδιο συνέβη και με τους τριταθλητές του Νοτίου Ομίλου Βολίδα, οπότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ και θα διεκδικήσουμε την άνοδό στην Α΄ τοπική κατηγορία. Πιθανή ημερομηνία του αγώνα είναι η 24/9. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ενημερώσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ευχόμαστε να γίνει ένα ωραίο παιγνίδι και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του ΑΟ Εθνικός Περουλάδων

Η ανακοίνωση της Βολίδας

Η Διοίκηση της Βολίδας γνωστοποιεί στους φίλους και στις φίλες του σωματείου μας, αλλά και στους κερκυραίους φιλάθλους ότι αποδεχθήκαμε την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Κέρκυρας να παίξουμε αγώνα μπαράζ με τον Εθνικό Περουλάδων Σιδαρίου, (ως τριταθλητές της Β΄τοπικής) με σκοπό την άνοδο μιας εκ των δυο ομάδων στην Α΄ Κατηγορία, για την επικείμενη ποδοσφαιρική σαιζόν (2023-2024).

Η πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης θα είναι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου σε γήπεδο και ώρα που θα ορίσει η Ένωση. Για ότι νεώτερο θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε να κερδίσει ο καλύτερος!

 

Να σημειώσουμε ότι με βάση τον κανονισμό ο αγώνας θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο (πιθανόν Παλαιοκαστριτών) το οποίο θα είναι γεωγραφικά στη μέση απόσταση των εδρών των δυο ομάδων, εκτός και αν συμφωνήσουν διαφορετικά. Ο αγώνας θα είναι μονός, σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής στην κανονική του διάρκεια θα έχουμε ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί θα ακολουθήσει και η διαδικασία των πέναλτι.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια