Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το θαύμα της ξεκίνησε η ΚΕΔ/ΕΠΟ με τους ορισμούς των διαιτητών

ΚΕΔ/ΕΠΟ
06 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι ομάδες του νησιού μας όπως καταλαβαίνει κανείς αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού πρέπει να πληρώσουν και τη μεταφορά των πέντε ατόμων σε κάθε παιγνίδι, από και προς Ηγουμενίτσα με το πλοίο,

ΑΘΗΝΑ. Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και οι ομάδες του νησιού μας είναι έτοιμες για την πρεμιέρα, με τον Αστέρα να αγωνίζεται εντός έδρας και την ΑΕΛ εκτός. Ένα από τα αιτήματα των ομάδων ώστε να μην μεγαλώνουν τα έξοδα είναι η διαιτησία που ορίζεται να μην είναι από μακρινές αποστάσεις ώστε να περιοριστεί το εξοδολόγιο, αφού το γηπεδούχο σωματείο πρέπει να πληρώσει 1) διαιτησία 2) παρατηρητή διαιτησίας και 3) παρατηρητή αγώνα.

Οι ομάδες του νησιού μας όπως καταλαβαίνει κανείς αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού πρέπει να πληρώσουν και τη μεταφορά των πέντε ατόμων σε κάθε παιγνίδι, από και προς Ηγουμενίτσα με το πλοίο, καθώς και τα τρία ταξί που θα τους φέρουν στην Κέρκυρα και θα τους πάρουν πίσω. Θα μπορούσε η ΕΠΟ για να μειώσει τα έξοδα μεταφοράς να βάζει παρατηρητή διαιτησίας και παρατηρητή αγώνα από την ίδια ΕΠΣ, καθώς και διαιτητή με τους δυο βοηθούς, που πρέπει να είναι από διαφορετική ΕΠΣ, αλλά οι τρεις να μην είναι από διαφορετικές.

Τη Κυριακή ο Αστέρας παίζει με τον Θεσπρωτό και έχει διαιτητή από Γιάννενα, ένα βοηθό από Γρεβενά και έναν από Πρέβεζα, ενώ παρατηρητής διαιτησίας είναι από την Άρτα. Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό, αφού η μεταφορά τους υπολογίζεται με βάση τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσουν για να φτάσουν Κέρκυρα. Δηλαδή διαιτησία (ε άτομα από τα Γιάννενα) ήταν δύσκολο να τοποθετηθεί.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης των ματς στις 4μ.μ.) στο ματς Αστέρας Πετριτή – Θεσπρωτός διαιτητής ορίστηκε ο Χατζηπαναγιώτου Δ. (ΕΠΣ Ηπείρου/Γιάννενα), με βοηθούς τους Δρουδάκης Α. (ΕΠΣ Γρεβενών), Ζιώγας Αλ. (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας) και παρατηρητής διαιτησίας από την ΕΠΣ Άρτας ο Δ. Κωνσταντίνου.

Η ΑΕ Λευκίμμης πάει στην Εύβοια να αντιμετωπίσει την Νέα Αρτάκη μια ομάδα που είναι 10 χιλιόμετρα Βόρεια της Χαλκίδας. Εδώ η ΕΠΟ σωστά έβαλε διαιτησία και παρατηρητή από τον διπλανό νομό της Αττικής. Έτσι στο ματς Ν. Αρτάκη – ΑΕ Λευκίμμης διαιτητής θα είναι ο Χρόνης Γ. (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) με βοηθούς τους Παπαδόπουλο Ν. και Πλάκα Σ. από την ίδια ΕΠΣ και παρατηρητή διαιτησίας τον Μητροφάνη Γ. (ΕΠΣ Αθηνών).

Κάτι άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι στην Άρτα στο ματς της Αναγέννησης με τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου διαιτητής και ένας βοηθός είναι από την Καστοριά και σαν πρώτος βοηθός ορίστηκε ο Γεράσιμος Μιχαλάς από την ΕΠΣ Κέρκυρας. Εδώ λογικά το ταξί που θα μεταφέρει τους διαιτητές από την Καστοριά θα περάσει από Ηγουμενίτσα να πάρει τον Μιχαλά.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια