Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άγονος και ο τρίτος e-πλειστηριασμός για το εργοστάσιο Δεσύλλα

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΣΥΛΛΑ
03 Απριλίου 2024 / 12:04
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αγοραστές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα αζήτητα παρέμεινε κι αυτή τη φορά το πρώην βιομηχανικό συγκρότημα “Δεσύλλα” έκτασης 37 στρεμμάτων, καθώς και ο σημερινός ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, κατέληξε άγονος, ελλείψει ενδιαφέροντος.

Το ακίνητο - φιλέτο βγήκε στο σφυρί γα τρίτη φορά και με μειωμένη την τιμή πρώτης προσφοράς στα 6.589.600 ευρώ (στο 80% δηλαδή της αρχικά ορισθείσας στα 8.237.000 ευρώ) από την Τράπεζα Πειραιώς ως προς χρέη των ιδιοκτητών του ύψους 500.000 ευρώ.

Ωστόσο στο δίωρο διενέργειας του πλειστηριασμού (10 π.μ. - 12 μ.μ.), δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώην βιομηχανικό συγκρότημα βγήκε για πρώτη φορά σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 8 Νοεμβρίου 2023, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 8,23 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατέληξε άγονος, ελλείψει πλειοδοτών. Το ίδιο συνέβη και στον επαναληπτικό, που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 2024.

 

Ο Δήμος

Την πολιτική βούληση να το διεκδικήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση και μέσω της τραπεζικής δανειοδότησης έχει εκφράσει πάντως ο Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, προκειμένου το σημαντικό αυτό τοπόσημο που διαθέτει αρχαιολογικούς θησαυρούς αλλά και τεκμήρια της βιομηχανικής ιστορίας της Κέρκυρας να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου. Η απόκτησή του δε, θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιηθεί προς όφελος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων αναγκών της Κέρκυρας.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.