Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση διεκδίκησης του ιστορικού Εργοστασίου Δεσύλλα

Εργοστάσιο Δεσύλλα
31 Μαρτίου 2024 / 15:33
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας δήλωσε για ακόμα μια φορά την πολιτική του βούληση να το διεκδικήσει - Ωστόσο το ακίνητο εκπλειστηριάζεται για τρίτη φορά την Τετάρτη 3 Απριλίου και είναι άγνωστο εάν θα βρεθεί πλειοδότης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο στόχος της απόκτησης από τον Δήμο του ιστορικού εργοστασίου Δεσύλλα, υποστηρίχθηκε σήμερα από πλήθος πολιτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας.

Ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας δήλωσε για ακόμα μια φορά την πολιτική του βούληση να το διεκδικήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση και μέσω της τραπεζικής δανειοδότησης, με στόχο να αποκτήσει την κυριότητα του ακινήτου που διαθέτει αρχαιολογικούς θησαυρούς αλλά και τεκμήρια της βιομηχανικής ιστορίας της Κέρκυρας. Η απόκτησή του δε, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων αναγκών της Κέρκυρας.

 

Ωστόσο το ακίνητο εκπλειστηριάζεται για τρίτη φορά από την Τράπεζα Πειραιώς την Τετάρτη 3 Απριλίου με μειωμένη τιμή στα 6,6 εκατ. ευρώ και είναι άγνωστο εάν θα βρεθεί πλειοδότης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαρίτσας Αλέξανδρος Βέργης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που το ακίνητο περάσει σε επιχειρηματία και το οικοδομήσει, δημιουργώνοντας μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη, αντί να χρησιμοποιηθεί για τις πολλές ανάγκες της Κέρκυρας.

Τη φωνή τους ένωσαν ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης και πολλοί σύμβουλοι της δημοτικής μειοψηφίας: Ο Γιάννης Μπορμπότης και η Μυρσίνη Χαραλάμπους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ο Γιώργος Καρύδης, ο Τάκης Μεταλληνός, καθώς επίσης και το Εργατικό Κέντρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία της Γαρίτσας και χορευτικά του "Λαοδάμαντα".

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.