Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Υπουργό Πολιτισμού την προσεχή εβδομάδα ο Στ. Πουλημένος (και) για το Εργοστάσιο Δεσύλλα

Εργοστάσιο Δεσύλλα
10 Απριλίου 2024 / 13:20
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο απόκτησης του ιστορικού ακινήτου ενημερώθηκαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή, ενημέρωσε την Τρίτη ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος για το ζήτημα της διεκδίκησης του ιστορικού εργοστασίου Δεσύλλα. 

Ως γνωστόν οι τρεις πλειστηριασμοί που διενήργησε η Τράπεζα Πειραιώς έχουν αποβεί άγονοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται και τέταρτος γύρος, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. 

Επί της αρχής της διεκδίκησης του ακίνητου από τον Δήμο, συμφωνούν όλες οι πλευρές, καθώς αποτελεί ένα πολύτιμο κομμάτι της αρχαίας Κέρκυρας αλλά και σύγχρονο μνημείο βιομηχανικής ιστορίας.

 

Διαβάστε επίσης: Οι ξεχασμένοι θησαυροί του οικοπέδου Δεσύλλα και οι ευκαιρίες ανάδειξής τους

 

Ταυτόχρονα τα 37 συνολικά στρέμματα μπορούν να αποτελέσουν έναν χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάδειξη των μνημείων και τον Πολιτισμό γενικότερα, την Παιδεία ή και άλλες ανάγκες της πόλης. Παράλληλα η απόκτηση του ακινήτου θα αποτρέψει την αστική δόμησή του, που θα το μετατρέψει σε μια «πόλη μέσα στην πόλη» με όλα τα συνοδά προβλήματα.

Κατά τη σύσκεψη εκφράστηκαν οι απόψεις και οι προβληματισμοί επί ειδικότερων θεμάτων, καθώς οι διαδικασίες που απαιτούνται αναμένονται πολύπλοκες. Επιπροσθέτως η διεκδίκηση έχει την προϋπόθεση ότι και ο τέταρτος πλειστηριασμός θα αποβεί άγονος, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να το αγοράσει μέσω τραπεζικού δανεισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", ο Στέφανος Πουλημένος αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να μεταβεί στην Αθήνα για σειρά επαφών, μεταξύ των οποίων θα είναι και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.