Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Πέρρος: Προπόνηση στους διαδρόμους της κερκίδας ή πίσω από τα γκολπόστ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α2
29 Μαρτίου 2022 / 15:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η γυναικεία του Κερκυραϊκού μέσα σε πέντε χρόνια ζωής, δούλεψε σε βάθος από τις μικρές ηλικίες, έφτασε να διεκδικεί μέσω μπαράζ την άνοδο στην Α1, χωρίς να αλλάξει η φιλοσοφία της.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η γυναικεία του Κερκυραϊκού μέσα σε πέντε χρόνια ζωής, δούλεψε σε βάθος από τις μικρές ηλικίες, έφτασε να διεκδικεί μέσω μπαράζ την άνοδο στην Α1, χωρίς να αλλάξει η φιλοσοφία της. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στηρίζεται σε «ντόπιο υλικό», έχει βάση τα μικρά κορίτσια που μέσα στον ΚΓΣ δούλεψαν όλα  αυτά τα χρόνια και έφτασαν ως εδώ. Αναμφίβολα η σφραγίδα της προσωπικότητας και των γνώσεων του Νίκου Πέρρου έχει μπει και σε αυτή την προσπάθεια. Πάνω από όλα όμως το μοντέλο που επιλέγει να δουλέψει έχει βάσεις, έχει μέλλον, έχει μεθοδικότητα που μπορεί να βγάλει από τις τάξεις του ΚΓΣ αθλητές και αθλήτριες που θα φτάσουν πολύ ψηλά.

Ο απολογισμός στα τέσσερα ματς με δυο νίκες και δυο ήττες είναι θετικός, αυτό όμως που δείχνει τη νοοτροπία και κυρίως τη δουλειά που γίνεται ήταν η διπλή αναμέτρηση το Σαββατοκύριακο με τον Ορφέα Σουρωτής. Ήττα το Σάββατο με 21-12, με τον καθένα να πιστεύει ότι ο αγώνας της Κυριακής δεν θα είχε άλλο νικητή. Όμως όταν η ομάδα έχει δουλέψει (έστω και με τις αδυναμίες λόγω έλλειψης υποδομών) ξέρει και να αντιδράσει, αυτό το έδειξε με τον Ορφέα την επομένη μέρα, που μάζεψε τα λάθη της, οργανώθηκε καλύτερα, βρήκε ο σχεδιασμός και πήρε τη νίκη 20-17.

Ο προπονητής  κ. Φάμπατς για τη νίκη αυτή τόνισε: «.. και σήμερα παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα , έτσι όπως είχαμε δουλέψει, δημιουργώντας προβλήματα στους αντιπάλους και αναγκάζοντας τους σε πάνω από 14 λάθη. Λάθη που στην πλειοψηφία τους εξαργυρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Επιθετικά σήμερα είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα τελειώματα των φάσεων και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα . Ένα αποτέλεσμα που μας τόνωσε ηθικά και μας δίνει δύναμη για τα δύσκολα που έρχονται».

Από την πλευρά του ο κ. Ν. Πέρρος που έχει δημιουργήσει το τμήμα χάντμπολ του ΚΓΣ και το συντονίζει, δήλωσε: «.. ήταν μια νίκη που πέρα από τους δύο βαθμούς δίνει στην ομάδα την απαιτούμενη ψυχική δύναμη για την συνέχεια.. αυτές οι διαφορές στην επιθετική αποτελεσματικότητα είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αγώνων. Η γεωγραφική μας θέση δεν επιτρέπει την πολυτέλεια των φιλικών, είτε στην προετοιμασία , είτε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Εκ των ένδω τα λύνουμε, γι αυτό και η ομάδα όσο αγωνίζεται τόσο βγάζει ταλέντο και δύναμη. Δουλεύουμε μονόωρα σε μισό γήπεδο και συμπληρώνουμε προπόνηση στους διαδρόμους της κερκίδας ή πίσω από τα γκολπόστ. Η προσπάθεια των Κοριτσιών να ανταγωνιστούν τις άλλες ομάδες είναι υπεράνθρωπες… Με μεγάλη χαρά είδαμε την Ιωάννου να μπαίνει στους αγώνες και να βοηθά ουσιαστικά. Προχωράμε, αθλήτριες, προπονητές παράγοντες για το καλύτερο δυνατό στα πλέι οφ».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια