Στην Α2 για δυο θέσεις ανόδου, 25 ομάδες και ο ΚΓΣ (ΦΩΤΟ)

Ο Φαίακας μαζί με τον Βορέα και τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και τον Φίλιππο Βέροιας θα ξεκινήσουν με -2 βαθμούς.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Δευτέρα 15/9/25 [12:00] στα γραφεία της ΟΧΕ θα γίνει η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Α2 γυναικών στο χάντμπολ στο οποίο μετέχουν δυο ομάδες της Κέρκυρας, ο Φαίακας και ο Κερκυραϊκός. Μια ξεχωριστή χρονιά και για το χάντμπολ και για την Κέρκυρα.
Η γυναικεία ομάδα χαντμπολ του Φαίακα με την περσινή της σύνθεση.
Από φέτος οι ομάδες της Α2 γίνονται 25 αφού σε αυτές που υπήρχαν πρωτοεμφανίζονται ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. μια ομάδα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, ο ΔΑΣ Ζεφυρίου και ο Δίας Μοσχάτου από την Αττική και θα είναι ανάμεσα στις 11 ομάδες στον Α΄ Όμιλο (Νότος) του πρωταθλήματος. Στον Β΄ όμιλο (Βορράς) θα έχουμε 2 υποομίλους των επτά και συνολικά 14 ομάδες, με πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες τον ΑΟ Ιωαννίνων και τον Άρης Θεσσαλονίκης.
Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε 2 ομίλους με 25 ομάδες θα έχει κατάληξη την άνοδο δύο ομάδων στην Α κατηγορία και η ιδιαιτερότητα είναι πως ανάμεσα σε αυτές που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και έχουν ελπίδες ανόδου θα είναι ο Κερκυραϊκός (για πρώτη φορά στην σύντομη παρουσία του), αφού έχει κάνει πολύ σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις και η έλευση αθλητριών ακόμη και από την Βραζιλία αυτό δείχνει.
Από την άλλη ο Φαίακας μαζί με τον Βορέα Αλεξανδρούπολης, τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και τον Φίλιππο Βέροιας θα ξεκινήσουν με -2 βαθμούς (Άρθρο 12 ειδικής προκήρυξης Α2 γυναικών 2024-25).
Στην πρώτη φάση οι ομάδες που είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους και θα παίξουν μια προς όλες με βαθμολογία. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου στον Α΄ και 1ο Νοεμβρίου στον 2ο Όμιλο. Οι δύο όμιλοι:
Α΄ Όμιλος: Ηλιούπολη, Ολυμπιακός ΣΦΠ, Ολυμπιακός Κερατσινίου, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, Άνοιξη Διονύσου, Κορυδαλλός, Παπασιδέρης Κορωπίου, ΔΑΣ Ζεφυρίου,, Δίας Μοσχάτου, Ακαδημία Πάτρας, ΕΑΧ Χανιά.
Β΄ Όμιλος:
1ος υποόμιλος: Κερκυραϊκός, Φαίακας, ΑΟ Ιωαννίνων, Άρτα χάντμπολ, Καστοριά, Φίλιππος Βέροιας, Εθνικός Κοζάνης.
2ος υποόμιλος: Απόλλων Σταυρούπολης, Άρης Θεσσαλονίκης, Ορφέας Κατερίνης, Βορέας Αλεξανδρούπολης, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Προσοτσάνη, ΓΣ Δράμα 86.
Στην Β΄ φάση θα προκριθούν τέσσερις ομάδες. Από τον Α΄ όμιλο η 1η και η 2η και από τον Β΄ όμιλο μόνο η πρώτη κάθε υποομίλου δηλαδή δύο ομάδες.
Αυτές οι 4 ομάδες θα παίξουν σε ειδικό τουρνουά σε ουδέτερη έδρα, μία προς όλες με βαθμολογία και οι δύο πρώτες θα ανεβούν στην Α1 γυναικών περιόδου 2026-27.
Οι δυο βραζιλιάνες του Κερκυραϊκού K. Souza και Μ. Lima ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.