Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρώτοι ημιτελικοί του κυπέλλου. Αναβολή στο ματς του Περιβολιού

ΕΠΣΚ
16 Ιανουαρίου 2018 / 14:47
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών και την ημιτελική φάση θα γίνουν δυο παιχνίδια αυτήν την Τετάρτη 17/1 με βάση το πρόγραμμα,

ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 7/2. Είναι αγώνες μέσα από τους οποίους θα βγει το ζευγάρι που θα αναμετρηθεί στον τελικό του θεσμού.
Και τα δυο ζευγάρια έχουν μια ιδιαιτερότητα, χωρίζει τους αντίπαλους μια κατηγορία και ίσως αυτό να δείχνει κα τα φαβορί στις διπλές συναντήσεις, αλλά μόνο θεωρητικά, αφού στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα πάντα είναι διαφορετικά και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά.
Η ενημέρωση από την ΕΠΣΚ ότι αναβάλλεται ένας αγώνας, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά, απλά η αναμέτρηση πάει μια βδομάδα πίσω. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16/1 αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι ο προγραμματισμένος ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου της Τετάρτης 17.1.2018 μεταξύ των σωματείων ΑΠΣ ΑΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ-ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ αναβάλλεται, λόγω σοβαρού έκτακτου κοινωνικού γεγονότος στο Περιβόλι, και ορίζεται να διεξαχθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 24.1.2018 την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο».
Οι αγώνες είναι να γίνουν στον Αγ. Ματθαίο όπου θα αναμετρηθούν ο ΟΦΑΜ με την ΑΕ Λευκίμμης και στο Περιβόλι με αντίπαλους την Αναγέννηση και τη Βολίδα. Οι ρεβάνς θα δοθούν τρεις βδομάδες αργότερα αυτή τη φορά στους Καστελλάνους και στη Λευκίμμη στις έδρες Βολίδας και ΑΕΛ και θα ξεκινήσουν στις 14:45, αφού υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί παράταση κάποιο ματς για να βγει νικητής. Σύμφωνα με την προκήρυξη:
• Αν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα που πέτυχε η κάθε ομάδα στον «εκτός έδρας» αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα που από αυτό τον υπολογισμό συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων προκρίνεται στον τελικό.
• Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός έδρας και στον  εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του παρατείνεται κατά δύο (2) δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα.
• Αν ο αριθμός των τερμάτων που θα επιτύχουν οι δύο (2) ομάδες κατά την διάρκεια  αυτής της ημίωρης παράτασης είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η «εκτός  έδρας» ομάδα υπολογίζονται διπλά και θα προκριθεί η φιλοξενούμενη ομάδα.
• Αν όμως κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση πέναλτι.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια