Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξομαλύνεται η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
29 Αυγούστου 2023 / 10:21
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης δυο καθιζήσεων στον τροχόδρομο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας μετά τα χθεσινά προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης της Εναέριας Κυκλοφορίας αρχικά της Βρετανίας και στη συνέχεια της Ιταλίας που επηρέασε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος,  η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται στο «Ι. Καποδίστριας» από το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο από νωρίς χθες το μεσημέρι μέχρι τις 8.30 το βράδυ είχαν σημειωθεί πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ λόγω των προβλημάτων, έξι βρετανικές πτήσεις ακυρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πάνω από 1.000 επιβατών.

«Η  εικόνα έχει αρχίσει να εξομαλύνεται, ωστόσο η κατάσταση έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο πρόγραμμα των εταιρειών που επηρεάζεται τουλάχιστον για δυο ημέρες», ανέφερε ο κ. Ρούσσος.

Ακόμη δυο καθιζήσεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, παρουσιάστηκαν ακόμη δυο καθιζήσεις, πλην της αρχικής στην πίστα στάθμευσης των αεροσκαφών που έχει ήδη αποκατασταθεί, επαναφέροντας τις δυο θέσεις στάθμευσης για τα αεροπλάνα. Αυτή τη φορά οι καθιζήσεις παρατηρήθηκαν σε διαφορετικά σημεία στον τροχόδρομο,  γεγονός που επιβαρύνει τη ροή των πτήσεων με ελαφριές καθυστερήσεις. Οι εργασίες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δέχεται οχτώ αφίξεις την ώρα και αυτή τη στιγμή οι αφίξεις ανέρχονται στις 7.

Σήμερα αναμένονται 71 πτήσεις συνολικά, εκ των οποίων οι 19 είναι από την Αγγλία.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.