Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απειλές και προσωρινή διακοπή στο ΓΕΠ - ΠΑΟΚ

ΕΠΣΚ
06 Οκτωβρίου 2020 / 18:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλές φορές στα γήπεδα υπάρχουν είτε γραφικοί, είτε φανατικοί φίλοι μίας ομάδας που μπορούν να ξεφύγουν

πέρα από τα αθλητικά πλαίσια, κυρίως με λεκτικούς χαρακτηρισμούς ή απειλές. Σύνηθες φαινόμενο σε κάποια γήπεδα του νησιού, όπου τέτοιες φυσιογνωμίες είναι γνωστές και πολλές φορές κανείς δεν τους δίνει σημασία.

Όμως με την απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων σε ένα γήπεδο, θα περίμενε κανείς να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα, αλλά, όταν το γήπεδο είναι ανοιχτό και τέτοιοι «φίλαθλοι» έχουν πρόσβαση ως την περίφραξη, αυτό είναι δύσκολο.

Αυτό έγινε στο παιχνίδι μεταξύ ΓΕ Παλαιοκαστριτών και ΠΑΟ Κορακιάνας, όπου ένας τέτοιος «φίλαθλος», δημιούργησε άσχημη κατάσταση με φωνές, ύβρεις και απειλές, κυρίως προς τον βοηθό διαιτητή, απειλώντας να του πετάξει μία σπασμένη καρέκλα, ή ότι θα τον πετροβολήσει, στολίζοντάς τον με κοσμητικά επίθετα. Ως αποτέλεσμα, ο έμπειρος διαιτητής Κ. Τόμπρος διέκοψε το παιχνίδι, λίγο πριν το τέλος, και κάποιοι απομάκρυναν τον φίλαθλο και το θέμα έληξε, με αναφορές στη συνέχεια για το γεγονός, τόσο στο φύλλο αγώνα, όσο και από τις ομάδες.

Στην περίπτωση αυτή η ομάδα του ΠΑΟ Κορακιάνας δεν έχει ευθύνη για το συμβάν, αφού όπως όλες πλέον, δίνουν λίστα των ατόμων που θα έχουν πρόσβαση στο γήπεδο και φυσικά ο εν λόγω ταραξίας δεν ήταν μέσα στη λίστα.
Ο διαιτητής στο Φ.Α. ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια του αγώνα, φίλαθλος της φιλοξενούμενης ομάδας του ΠΑΟΚ έβριζε χυδαία τον β' βοηθό διαιτητή με τις φράσεις "Αλήτη θα σε σκοτώσω μόλις βγεις, γ..ω τη μάνα σου και γ…ω τον πατέρα σου ".  Στο 80ο λεπτό του αγώνα έκανα 2 λεπτά προσωρινή διακοπή διότι ο ίδιος φίλαθλος έσπασε καρέκλα πίσω ακριβώς από τον β' βοηθό και κρατώντας μια πέτρα στο χέρι, τον απειλούσε ότι θα την ρίξει στον αγωνιστικό χώρο».

Ο ΠΑΟΚ για το γεγονός αναφέρει: «Το σωματείο μας θέλει όσον αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο σημερινό παιχνίδι του Κυπέλλου, στο οποίο ήμασταν φιλοξενούμενοι, με φίλαθλο εκτός αγωνιστικού χώρου , να καταδικάσει απόλυτα τέτοιου είδους συμπεριφορές και πράξεις. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχουν δοθεί και τα τηρούμε απαρέγκλιτα, είχε δοθεί κατάσταση των επιτρεπομένων φιλάθλων που δικαιούμασταν και ο συγκεκριμένος κύριος ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχε με αυτούς. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκθέτει την προσπάθεια που κάνει το σωματείο, σεβόμενοι αθλητές, παράγοντες και κυρίως διαιτητές. Ενημερώνουμε πως τέτοια στοιχεία δεν θα έχουν θέση ούτε καν στην εξέδρα μας».
Αλλά και η ΓΕΠ έχει αναφορά για το ματς, η οποία αναφέρει: «Λύγισε η ομάδα μας στο 83' και στο 87' από την ανώτερη ομάδα της Κορακιάνας... Για άλλο ένα παιχνίδι η ομάδα μας παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις, λόγω πολλών παικτών που βρίσκονται ακόμη στην εργασία τους, παρά αυτά έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ και καλή συνέχεια. Όσον αφορά τα επεισόδια από τον γνωστό φίλαθλό τους, Τάκη, υπό άλλες συνθήκες η ομάδα μας θα είχε αποχωρήσει από το γήπεδο, αλλά το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που δεν μας ενδιαφέρει και δικαιολογούμε απόλυτα το λάθος του επόπτη, στο δεύτερο γκολ, όπου ήταν δύο μέτρα οφσάιντ, καθώς βρισκόταν σε σύγχυση».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια