Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η διοίκηση της ΑΕ Λευκίμμης ψάχνει λύσεις για την ομάδα

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
22 Nov 2023 / 11:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το καλοκαίρι ενίσχυσε την ομάδα με παίκτες που πίστευε ότι θα βοηθήσουν, αλλά κάποιοι δεν έχουν ανταποκριθεί στις ανάγκες της «Βασίλισσας του Νότου» και αυτό αποτυπώνεται από τις 7 ήττες και 2 ισοπαλίες που έχει η ομάδα ως τώρα

Η βαθμολογική θέση της ΑΕ Λευκίμμης μετά από 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι ότι χειρότερο από τα έξι προηγούμενα χρόνια που βρίσκεται στην κατηγορία και μετά την τελευταία ήττα από τον ΑΟ Τρικάλων φαίνεται ότι έχουμε εξελίξεις που τρέχουν.

Το καλοκαίρι ενίσχυσε την ομάδα με παίκτες που πίστευε ότι θα βοηθήσουν, αλλά κάποιοι δεν έχουν ανταποκριθεί  στις ανάγκες της «Βασίλισσας του Νότου» και αυτό αποτυπώνεται από τις 7 ήττες και 2 ισοπαλίες που έχει η ομάδα ως τώρα με μόνο 2 νίκες στο πρωτάθλημα, ένας πολύ κακός απολογισμός. Ο προπονητής Π. Κορομπόκης που ξέρει πολύ καλά την ομάδα δεν άλλαξε φιλοσοφία στο παιγνίδι της, αλλά δυστυχώς σε θέσεις κλειδιά υπάρχουν τεράστια κενά στην ομάδα. Μετά την τελευταία ήττα, ουσιαστικά ο Π. Κορομπόκης αποτελεί παρελθόν, όχι όμως και τυπικά, αφού η διοίκηση με την οποία βαδίζουν μαζί τα τελευταία χρόνια, δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση (όπως αναφέραμε και χθες). 

Είχαμε επαφή με τον γενικό αρχηγό της ομάδας κ. Δημήτρη Κάντα, έτσι ώστε να μάθουμε ακριβώς τι συμβαίνει με την ομάδα και με τον Π. Κορομπόκη και μας είπε:

«Ο Π. Κορομπόκης έχει πάει στην Αθήνα για το χειρουργείο προσώπου του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος και θα λείψει μερικές μέρες. Έμαθε μέσα στο λεωφορείο για Κατερίνη (πριν 10 μέρες) ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα και έφυγε για την πρωτεύουσα αμέσως μετά το παιγνίδι με τα Τρίκαλα. ΔΕΝ έχει υποβάλει επίσημα και ξεκάθαρα παραίτηση. Αυτό που είπε είναι ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και αν πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα, τότε πρέπει να αλλάξουμε προπονητή.

Από την Κυριακή το βράδυ καθημερινά είμαστε σε συζητήσεις για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και είμαστε σε συνεχείς επαφές με ανθρώπους για να ενισχυθεί η ομάδα ενόψει Χριστουγέννων. Πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία που θα κρατήσει 2-3 μέρες».

Μάλιστα μας τόνισε ότι ο Σπύρος Κουλούρης (Απαλός) δεν αναλαμβάνει την προπόνηση της ομάδας η οποία είχε ρεπό την Τρίτη 21 Νοέμβρη. Προπόνηση έχει Τετάρτη 22 Νοέμβρη, όπου και ξεκινά η προετοιμασία για το δύσκολο εκτός έδρας μας με ον Αστέρα Σταυρού Λιανοκλαδίου στη Φθιώτιδα και το πρόγραμμα προπόνησης  θα γίνει από τον Μαρουλάκη και στο γήπεδο είναι και ο Μ. Νίκιτς, ώσπου η διοίκηση να αποφασίσει για το θέμα αυτό.

Η εκτίμησή μας είναι πως μπορεί να είναι μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού η ΑΕΛ, αλλά επειδή υπάρχουν ακόμη 23 παιγνίδια, αν κρατηθεί μέχρι να ενισχυθεί το Γενάρη σε λογική απόσταση μπορεί να γυρίσει το κλίμα. Σίγουρα υπάρχει το ψυχολογικό για την ομάδα, το άγχος που πνίγει τους παίκτες, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός έδρας, στην Καστοριά ήταν μπροστά στο σκορ ως τις καθυστερήσεις (1-1), στην Πτολεμαΐδα  με τον Εορδαϊκό ήταν μπροστά στο σκορ ως το 87΄ (1-1}, ενώ με τον Βατανιακό ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο, κατέρρευσε και έχασε στο β΄ 3-2. Μεγάλο αγκάθι η έδρα της αφού έχει 1 νίκες και πέντε ήττες, τεράστιο πρόβλημα ότι στο γήπεδό της σε πέντε ματς ΔΕΝ σκόραρε στα τρία.

Όπως είπε στο Δ.Σ. ο Π. Κορομπόκης  «χρειάζεται ηλεκτροσόκ η ΑΕΛ» και μπορεί να γυρίσουν όλα. Είναι σε μια δύσκολη καμπή η ομάδα, αλλά έχει βαριά φανέλα και με την βοήθεια διοίκησης και κόσμου μπορεί να το γυρίσει. Άλλωστε ο βαθμολογικός πίνακας που θα μετρήσει τη φετινή σεζόν είναι αυτός που θα διαμορφωθεί μετά και την 34η αγωνιστική που τελειώνει το πρωτάθλημα και τότε θα κάνουν ταμείο οι ομάδες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια