Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετικά τα συμπεράσματα από το φιλικό ΑΟΚ - ΑΕΛ

Φιλικά προετοιμασίας
30 Αυγούστου 2018 / 14:18
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί αν ήταν απλά ένα φιλικό προετοιμασίας ανάμεσα στον ΑΟΚ και την ΑΕ Λευκίμμης, δυο ομάδες του νησιού που θα αγωνιστούν

σε Β΄ και Γ΄ Εθνική και έχουν ένα και μοναδικό στόχο, τον τίτλο και την άνοδο. Οι προπονητές των δυο ομάδων ο Δ. Σπανός και ο Δ. Μαγκαφίνης είδαν αυτό που ήθελαν και είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσπαθούσαν να διορθώσουν πράγματα, να επαινέσουν ενέργειες και γενικά έζησαν το κάθε δευτερόλεπτο. Ίσως για τον ΑΟΚ που είναι μια ομάδα έμπειρη και με παίκτες Superleague, να μην ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ, αλλά ο Δ. Σπανός είδε τους παίκτες να εφαρμόζουν τις οδηγίες του και να αγωνίζονται σύμφωνα με τη φιλοσοφία που θα διέπει την ομάδα φέτος.
Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΛ  θέλει να διορθώσει πράγματα, έχοντας αρκετό χρόνο μπροστά του και θα πρέπει να ικανοποιήθηκε από τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών, άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα. 
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΑΟΚ κέρδισε με 6-0 πετυχαίνοντας από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Κόντος με πέναλτι το 1-0, ο Μινγκάτσος το 2-0 και ο Τουράμ το 3-0. Με υπέροχη κεφαλιά ο Στ. Κρητικός το 4-0, ο Ινάσιο εξαιρετικό τελείωμα για το 5-0 και ο Στ. Κρητικός έκλεισε το σκορ. Πάνω από 20 ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησε κάθε ομάδα, αλλά το ματς είχε ρυθμό και ήταν καλό. 
Βλέποντας το παιχνίδι, μπορούμε να πούμε τα δικά μας συμπεράσματα. Η συμμετοχή του Τουράμ, το πάθος του και η ποιότητά του μας προϊδεάζει για κάτι πολύ καλό φέτος, ο Βραζιλιάνος μπορεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Από κει και πέρα ο ΑΟΚ δείχνει πολύ δυνατός, υπάρχει καλή ψυχολογία και πίστη για τίτλο, ενώ όπως τόνισε και ο Δ. Σπανός και οι παίκτες, είναι μια οικογένεια εντός και εκτός αποδυτηρίων και αυτό θα μετρήσει πολύ στη συνέχεια.
Η ΑΕΛ μπορεί να δέχθηκε έξι τέρματα αλλά τηρουμένων των αναλογιών και με βάση τη δυναμικότητα του αντιπάλου, μας άρεσε σαν σύνολο. Δείχνει ομάδα ικανή στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να είναι 100% έτοιμη και να διεκδικήσει με τις περισσότερες πιθανότητες τον τίτλο. Λεπτομέρειες τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό διορθώνονται με το δέσιμο των παικτών, αφού είναι εντελώς νέα ομάδα και χρειάζεται μοντάρισμα. Έχει όμως ποδοσφαιριστές που ατομικά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια