Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη 2η φάση ο Αστέρας Πετριτή, 2-0 εύκολα την Καστοριά

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
28 Αυγούστου 2023 / 16:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στο γήπεδο της ΕΠΣΚ (Sfakianakis fc) στο Κανόνι ο Αστέρας αντιμετώπισε την ομάδα της Καστοριάς, σε ένα ματς αγγαρεία θα λέγαμε και για τις δυο ομάδες, που έδειξαν ανέτοιμες, αφού είναι στο στάδιο της προετοιμασίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσημα ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν με τους αγώνες της 1ης φάσης για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, στον οποίο παίρνει μέρος και ο Αστέρας Πετριτή σαν κυπελλούχος ΕΠΣ Κέρκυρας. Στη φάση αυτή παίζουν αντίπαλες οι κυπελλούχες ομάδες των Ενώσεων.

Στο γήπεδο της ΕΠΣΚ (Sfakianakis fc) στο Κανόνι ο Αστέρας αντιμετώπισε την ομάδα της Καστοριάς, σε ένα ματς αγγαρεία θα λέγαμε και για τις δυο ομάδες, που έδειξαν ανέτοιμες, αφού είναι στο στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος και δίκαια έφτασε στη νίκη πρόκριση, έχοντας κορυφαίο και σκόρερ τον Κώστα Γεωργακόπουλο. Η Καστοριά δεν έδειξε τίποτε στο α΄ μέρος προσπάθησε κάτι να κάνει στην επανάληψη αλλά ήταν λίγη και μένει εκτός θεσμού.

Στο 14΄ ο Μεντής κέρδισε πέναλτι που το αξιοποίησε ο Κ. Γεωργακόπουλος, ενώ στο 18΄ ο ίδιος παίκτης αξιοποίησε σέντρα του Κοιλιάρα και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο β΄ μέρος χάθηκαν 2,3 καλές ευκαιρίες για τον Αστέρα, ενώ η Καστοριά στο 75΄κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Σβήρος, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας Ζερβός (είχε περάσει αλλαγή) το απέκρουσε.

Ο Αστέρας την ερχόμενη Κυριακή θα παίξει εντός έδρας και πάλι με αντίπαλο τον ΑΟ Χανιώτη για την 2η φάση του θεσμού.

 Διαιτητές: Χατζηπαναγιώτου (Γιάννενα), Δρουδάκης (Γρεβενά), Ευαγγέλου (Γιάννενα)

Αστέρας Πετριτή (Ι. Σφακιανάκης): Κουρουτσαλάκης, Μεντής, Γαρδικιώτης, Γωγουβίτης, Ρουμελιώτης, Κοντομίχης, Κρητικός, Θηραίος, Κοιλιάρας, Στεργίου, Γεωργακόπουλος (έπαιξαν και οι Ζερβός, Γκασίδης, Σούκερας, Λέσσης).

Καστοριά (Ι. Κατσαρός): Δήμας, Μαλακίτσας, Φωλίνας, Σαββόπουλος, Μαγκίζης, Παπαγεωργίου, Τσάνι, Παπουτζίδης, Σωτηριάδης, Δεληζήσης, Σαχινίδης (έπαιξαν και οι Σβίρος, Κωνσταντίνου, Αφεντουλίδης, Κυριάκος).

 

ΦΩΤΟ@KASTORIA FC

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια