Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αστέρας Πετριτή με γκολ του Κ. Στεργίου 1-0 τη Ν. Αρτάκη (photos)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
24 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Αστέρας πρόσεξε ιδιαίτερα την άμυνά του και με πίεση από το κέντρο του γηπέδου προσπάθησε να βγει στην κόντρα και να κάνει το γκολ

Για την 3η αγωνιστική  του πρωταθλήματος στον 2ο Όμιλο ο Αστέρας Πετριτή, την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη,  αντιμετώπισε στο γήπεδο της ΕΠΣΚ (Sfalkianakis FC) στο Κανόνι, την Ν. Αρτάκη σε ένα ματς που ξεκίνησε στη 1.00μ.μ.

Η κερκυραϊκή ομάδα η οποία για να πετύχει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει όσες περισσότερες νίκες μπορεί, έπαιξε καθαρά για το αποτέλεσμα, νίκησε 1-0, πήρε τους πρώτους φετινούς της πόντους, σε ένα ματς που αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Αστέρας πρόσεξε ιδιαίτερα την άμυνά του και με πίεση από το κέντρο του γηπέδου προσπάθησε να βγει στην κόντρα και να κάνει το γκολ. Τα κατάφερε στα μέσα του α΄ μέρους, όταν στο 23΄ κέρδισε φάουλ, η μπάλα «στρώθηκε» στον Κ. Στεργίου και αυτός με έξοχο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η ομάδα της Αρτάκης βάζοντας κάτω τη μπάλα προσπάθησε να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία του Αστέρα δεν της επέστρεψε να απειλήσει ουσιαστικά.  Μάλιστα στο β΄ μέρος που βγήκε περισσότερο μπροστά σε μια προσπάθεια να μην χάσει το ματς, ο Αστέρας παίζοντας έξυπνα ήταν αυτός που είχε την ευκαιρία να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα ακόμη και να κλειδώσει τη νίκη, την πήρε όμως έστω και δύσκολα και με άλλη ψυχολογία πλέον συνεχίζει το πρωτάθλημα, έχοντας την ερχόμενη Κυριακή να παίξει εκτός έδρας, στην Πιερία με τον Βατανιακό. 

Διαιτητές: Ν. Μαγγιώρος, Θ. Γκέλης, Ο. Ευαγγέλου (ΕΠΣ Ηπείρου/Γιάννενα)

Αστέρας Πετρίτη (Ι. Σφακιανάκης): Τζαφέστας, Κοντομίχης, Μεντής, Γωγουβίτης, Γαρδικιώτης, Γκασίδης, Κρητικός, Κοιλιάρας, Θηραίος, Γεωργακόπουλος, Κ. Στεργίου.

ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ, Φάσεις από το σημερινό ματς Αστέρας – Νέα Αρτάκη 1-0 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια