Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνική: Σεφτέ στις νίκες η ΑΕΛ, 1-0 τη Θύελλα Κατσικά

ΑΕ Λευκίμμης
01 Οκτωβρίου 2023 / 18:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να το πετύχει, αφού ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και δίκαια έφτασε στην επικράτηση

Για την ΑΕ Λευκίμμης η νίκη απέναντι στην Θύελλα Κατσικά ήταν μονόδρομος στο 3ο φετινό ματς που έδινε, αφού είχε ξεκινήσει με δυο ήττες το πρωτάθλημα (Κιλελέρ, Αναγέννηση Άρτας) και ήθελε το πρώτο της τρίποντο.  Δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να το πετύχει, αφού ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και δίκαια έφτασε στην επικράτηση, κατακτώντας έτσι τους τρεις πρώτους πόντους της.

Στο α΄ μέρος η ΑΕΛ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, στο 32΄σε γυριστό του Βασσάκη με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω, όπως και σε κτύπημα φάουλ του ίδιου στο 40΄ που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 43΄ ο Νίτας από πλεονεκτική  θέση έκανε το πλασέ, η μπάλα έγλυψε το κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ. Από την πλευρά της η Κατσικά ήταν εντελώς ακίνδυνη.  

Στην επανάληψη και στο 52΄ η Θύελλα έκανε την τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, ο Σκανδάλης μόνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παγκράτη που κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 58΄ σε σέντρα του Γρηγοριάδη η μπάλα σταμάτησε στην περιοχή από χέρι του Πάκου, δόθηκε πέναλτι που αδιαμαρτύρητα δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Το εκτέλεσε ο Κωστακιώτης απέκρουσε ο Θέμελης, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο Κωστακιώτης έκανε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Από κει και πέρα, ελάχιστες ήταν οι φάσεις στο ματς που κύλισε χωρίς κάτι αξιόλογο. 

Διαιτητές:  Λ. Ρηγόπουλος, Αν. Σαμαράς και  Αν. Γκόγκος (ΕΠΣ Ημαθίας).

ΑΕ Λευκίμμης (Π. Κορομπόκης): Παγκράτης, Μοτσοβίλα, Μπλάτσιος, Μπαλλός, Κουλαλής, Νίτας, Μουζακίτης, Βασσάκης, Κωστακιώτης, Νίκιτς, Γρηγοριάδης (έπαιξαν και οι Μαστοράκης, Τσοπανάς, Πουλημένος, Γαστεράτος). 

Θύελλα Κατσικά (Ν. Γκούρας): Θέμελης, Πετρίδης, Μελικιώτης, Βασιλάκης, Πάκος, Πότσης, Σκανδάλης, Μελιόπουλος, Κωσταμένας, Εμβράζογλου, Γούλας Ν. (έπαιξαν και οι Ρίζος, Λόκα, Λαδάς, Περβανάς)

*Τα στοιχεία του ματς είναι από τον Μιχάλη Γραμμένο

**Να σημειώσουμε ότι αυτή τη βδομάδα η ΑΕΛ έχει δυο αγώνες να δώσει για το πρωτάθλημα, την Τετάρτη 4/10  σε εξ αναβολής (1η αγων.) θα πάει στην Εύβοια να αντιμετωπίσει την Ν. Αρτάκη και το Σάββατο στο Βόλο να αντιμετωπίσει τον Μαγνησιακό. 

ΦΩΤΟ@ Χωρίς προβλήματα σήμερα η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ, ο Παγκράτης (αριστερά) όταν χρειάστηκε κράτησε το μηδέν, εξαιρετικοί και οι Ματσοβίλα, Νίκιτς Κωστακιώτης (που σκόραρε)

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια