Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: «Μπορώ σήμερα να σας κοιτάζω στα μάτια» (video - photos)

Μερόπη Υδραίου
12 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απολογισμός του έργου της και δεσμεύσεις από τη Μερόπη Υδραίου στον Κήπο του Λαού, όπου έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων και η ομιλία της, στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσιάστηκαν χθες οι 350 υποψήφιοι της Μερόπης Υδραίου στην εκδήλωση προεκλογικού χαρακτήρα που έκανε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου στον κατάμεστο Κήπο του Λαού. 

Κομίζοντας το όραμά της για την Κέρκυρα του 2028, η Μερόπη Υδραίου διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών της Κεντρικής Κέρκυρας.

Παρουσίασε το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής και υποσχέθηκε ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί για την «Κέρκυρα των ονείρων μας, που πρέπει να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας».

Στην εισαγωγή της έκανε λόγο για την τεράστια καταστροφή των πλημμυροπαθών περιοχών επισημαίνοντας ότι όλοι μας οφείλουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που είδαν τις ζωές τους να γίνονται συντρίμμια.

«Κάναμε έργα και θα συνεχίσουμε»

«Πριν από τέσσερα χρόνια δώσαμε μια υπόσχεση και σήμερα μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας έναν απολογισμό της έως σήμερα θητείας της και του έργου που έχει προσφέρει, «στήνοντας έναν Δήμο κυριολεκτικά από την αρχή, με αξεπέραστα προβλήματα, με μεγάλες και αλλεπάλληλες κρίσεις» ανέφερε.

«Είμαστε εδώ για να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες της μιζέριας και της εμπάθειας. Και πάντα θα τους διαψεύδουμε και πάντα θα κάνουμε πράξη αυτό που οι άλλοι λένε ότι δεν μπορεί να γίνει».

Αναφερόμενη ειδικότερα στο μεγάλο ζήτημα των απορριμμάτων, η Μερόπη Υδραίου τόνισε ότι η μεταφορά τους έγινε όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί, χωρίς να γίνει αύξηση ούτε ένα ευρώ στα τέλη καθαριότητας.

Στον απολογισμό της ανέφερε επίσης ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,1 εκατ. ευρώ στην πόλη της Κέρκυρας και έργα 5, 5 εκατ. ευρώ στις δημοτικές ενότητες και στα χωριά του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας.

«Θα συνεχίζουμε έτσι μέχρι να κάνουμε τον Δήμο μας πιο όμορφο, πιο λαμπερό, πιο ανθρώπινο» δεσμεύτηκε η Δήμαρχος.

Στην ομιλία της παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων  η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και αντιπεριφερειάρχες, οι σημερινοί αλλά και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό της βρισκόταν διαρκώς ο Σάκης Κώστας, η υποψηφιότητα του οποίου απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της "Ε") ως εκπρόθεσμη. Ωστόσο στη συνέχεια η Μερόπη Υδραίου του εδωσε καθήκοντα συντονιστή για τις συναντήσεις με θεσμικούς και άλλους φορείς, τις περιοδείες και δράσεις που θα πραγματοποιήσει η παράταξη στη διάρκεια του  προεκλογικού αγώνα.

Επίσης με την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, ο Κώστας Σάκης θα είναι άμισθος σύμβουλος της Δημάρχου για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και τις σχέσεις επαγγελματιών και Δήμου.   

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.