Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το σχέδιο της Μερόπης Υδραίου για την Κέρκυρα του 2028

Μερόπη Υδραίου
12 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε οκτώ βασικούς άξονες θα κινηθεί η δημοτική αρχή της Μερόπης Υδραίου, που διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών της Κεντρικής Κέρκυρας και των Διαποντίων Νήσων

Το σχέδιο και τις δεσμεύσεις της ανέπτυξε στην ομιλία της το βράδυ της Δευτέρας στον Κήπο του Λαού, όπου παρουσίασε τους υποψηφίους και το νέο λογότυπο της παράταξης.

Οι 8 άξονες του σχεδίου

1ον. Ανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών.

Μείωση του λειτουργικού κόστους που θα οδηγήσει σε μείωση τελών για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοτών και επαγγελματιών αλλά και μια σειρά νέων παρεμβάσεων με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη.

2ον. Η νέα τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας.

Η Κέρκυρα επενδύει στον τουρισμό υγείας, στο θαλάσσιο τουρισμό, στον τουρισμό city break, θρησκευτικό, πολιτιστικό κ.α..

Κέρκυρα τουρισμός τεσσάρων εποχών. Αυτός είναι ο νέος στόχος, η νέα μεγάλη ιδέα.

3ον. Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο θα εγκριθεί και θα αλλάξει την πόλη της Κέρκυρας, με αναπλάσεις, με ανθρώπινες συνθήκες, με προσβασιμότητα, με περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, με νέο οδικό και κυκλοφοριακό χάρτη. Γιατί η Κέρκυρα του 2028 τολμά και δεν φοβάται τις αλλαγές.

4ον. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης. Με κατασκευή 5 νέων σχολείων, προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

5ον. Ο μεγάλος στόχος στον τομέα των έργων είναι η αντικατάσταση του  σαθρού Δικτύου Ύδρευσης στο Δήμο. Η υλοποίηση του έργου των αφαλατώσεων για πόσιμο νερό και η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων των βιολογικών που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 17 εκ. ευρώ που αφορά περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Φαιάκων και Αχιλλείων. Παράλληλα, ασφαλτοστρώσεις και βελτίωση του οδικού δικτύου με πενταετές πρόγραμμα που θα αξιολογείται κάθε χρόνο μαζί με μια άλλη σειρά έργων.

6ον. Συνεργατικές επιχειρήσεις  για τους νέους, start up με τη στήριξη του Δήμου που θα προσφέρει επαγγελματική στέγη, τεχνογνωσία και υποδομές στους νέους για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση, εδώ στον τόπο τους.

7ον. Νέους μετρήσιμους στόχους για τα 8 ρεύματα ανακύκλωσης που θα τρέξουν με πιο έντονους ρυθμούς και νέο μοντέλο υπηρεσίας καθαριότητας. Θα δοθεί έμφαση στη μικροκαθαριότητα στις γειτονιές και στα χωριά, στις τουριστικές περιοχές.

8ον. Δημοτικό Δίκτυο Στήριξης της Οικογένειας. Ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα της νέας θητείας μας με δράσεις, έργα αλλά και μέτρα που στοχεύουν στη στήριξη της οικογένειας, των παιδιών, των εφήβων. Δημιουργία Κέντρων Νεότητας, προληπτική και συμβουλευτική ιατρική για την ψυχική υγεία και άλλους συναφείς τομείς.