Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εορταστικές εκδηλώσεις του Μπαρ στο Μαυροβούνιο η Μ. Υδραίου

Μαυροβούνιο
28 Nov 2023 / 14:42

Με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μεταλληνό, επισκέφτηκαν την πόλη Μπαρ της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, το 1944

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμαρχου  του Μπαρ, Dr.Zoran Srzentic, η  Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του Δ. Σ  Δημήτρης Μεταλληνός, επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα την πόλη Μπαρ της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, το 1944.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας,  έχει  υπογράψει  το 2017, σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, με την πόλη του Μπαρ, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα του Τουρισμού, με έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό. Την ανάδειξη και προώθηση κοινών πολιτισμικών στοιχείων. Την ενίσχυση των ιστορικών δεσμών που συνδέουν την Κέρκυρα με το Μπαρ. Την πραγματοποίηση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών αθλητικών ανταλλαγών  κ.λ.π.

Να προσθέσουμε  ότι το Μαυροβούνιο  είναι μέλος του Δικτύου βαλκανικών πόλεων Β40 Balkan Cities Network,  που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021 στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και της συνεργασίας των μελών του, στους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και  ο Δήμαρχος του Μπαρ Zoran Srzentic, συμφώνησαν να  συνεχίσουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο Δήμων,  με έμφαση σε θέματα τουρισμού - πολιτισμού.

Τέλος η κ. Υδραίου, προσκάλεσε τον Δήμαρχο του Μπαρ  να επισκεφτεί  την Κέρκυρα  στις 21η Μαΐου,  στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσο.